Intenţiile bune rău plănuite au transformat într-o mare dezamăgire Braşovul, unul dintre cele mai căutate oraşe turistice din ţară. Obiectivele care atrag zeci de mii de vizitatori sunt în reparaţii, iar multe dintre terasele din Piaţa Sfatului se pregătesc să dispară temporar, ca să facă loc festivalului Cerbul de Aur.
În sezonul de vacanţe, centrul Braşovului este dat peste cap de lucrările de renovare de la celebrele Biserica Neagră şi Strada Sforii. Străini sau de-ai noştri, turiştii sunt dezamăgiţi.
Turist: Ne pare rău, pe de altă parte, pentru că ne aşteptam să vedem piaţa frumoasă şi toate punctele de atracţie ale oraşului.
Turist: Important e să finalizeze, să nu rămână la jumătea lucrărilor, că la noi, din păcate, începe ceva şi nu se mai termină...
Nici Piaţa Sfatului nu mai este ce-a fost. După un tur pe la clădiri istorice şi muzee, turiştii nu mai găsesc puzderia de terase care împânzeau centrul istoric al Braşovului. Trebuie închise, ca să facă loc festivalului de muzică "Cerbul de Aur". Proprietarii sunt pur şi simplu deznădăjduiţi.
Horia Huluban, proprietar restaurant: Suntem 14 restaurante cu terase şi avem o pierdere totală de 1 milion de euro încasări.
Strada Sforii, cea mai îngustă din Europa de Est, trebuie tăiată şi ea de pe listă de turiştii care vin la Braşov. Este în renovare.
Kristina Creoşteanu, preşedinte ONG: Strada Sforii va deveni o galerie în aer liber în care tablourile sunt geamurile care dau spre stradă, avem 27 de geamuri.
După renovare, Strada Sforii va deveni un spaţiu mult mai atractiv, promit cei care se îngrijesc de ea. Turiştii vor putea lăsa mesaje cu impresiile lor, iar în două balcoane de deasupra străzii vor fi organizate concerte de muzică clasică şi muzică ambientală.