Numărul de maşini creşte cu cel puţin 30 la sută, spun poliţiştii, care vin şi cu un avertisment: încep şi accidentele în care sunt implicaţi copii. Anul trecut aproape 50 de elevi din Bucureşti au fost răniţi grav şi trei au murit după ce au traversat strada prin locuri nepermise.
E 7.30 şi marile bulevarde din Bucureşti sunt deja pline de maşini. La toţi şoferii care merg cu autoturismele la serviciu se adaugă şi cei care îşi duc copii spre şcoli. Rezultatul? Haos în trafic. Vacanţa din trafic s-a terminat în toate marile oraşe. La Iaşi, peste 140 de mii de preşcolari şi elevi au început şcoala, într-un oraş plin de şantiere, care îngreunează şi mai mult circulaţia.
La Oradea s-a circlulat şi mai rău. A contribuit şi ploaia care a scos în trafic prea mulţi şoferi. Cu sute de mii de elevi pe străzi, accidentele sunt iminente, spun poliţiştii. Iar cifrele confirmă că odată cu începerea şcolii apar şi evenimentele tragice. Anul trecut aproape 50 de elevi au fost răniţi grav. Au traversat prin locuri nepemise sau au fost loviţi chiar pe trecerile de pietoni.
Cei mai expuşi sunt copii care pentru a ajunge la şcolile lor au de traversat marile bulevarde din Bucureşti. Grav este că de multe ori aceşti aleargă pe trecerea de pietoni iar şoferii nu îi mai pot evita. Trei copii şi-au pierdut viaţa astfel în anul şcolar precedent. „Fiind prezenţi mai mult în trafic, în drumul spre şcoală sau către grădiniţă, pericolul de implicare într-un accident rutier creşte semnificativ”, a spus Andrei Codău, purtător de cuvânt al Brigadei Rutiere.
Poliţiştii au stabilit şi punctele negre ale Capitalei. Cele mai multe accidente rutiere în care sunt implicaţi pietoni se petrec în zonele Iancu de Hunedoara, Şoşeaua Pantelimon, Şoşeaua Virtuţii, dar şi la intersecţia şoselelor Mihai Bravu cu Şoseaua Iancului.