Peste 50 de gospodării din comuna Cervenia au fost inundate la sfârşitul lunii decembrie, când a plouat foarte mult. Apa nu s-a retras nici acum, pentru că şanţurile de scurgere nu sunt curăţate. Şi cum un rău nu vine niciodată singur, toaletele au refulat, iar dejecţiile au ajuns în pânza freatică şi, mai departe, în fântâni.
Oamenii se plâng că primarul nu a ridicat niciun deget ca să-i ajute. Sătui să aştepte ajutorul primarului, aceştia au cerut ajutorul autorităţilor judeţene.
Echipele de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman au făcut tot ce au putut, dar, chiar şi după ce au scos mare parte din apă, zona inundată a rămas un focar de infecţie.
„La suprafaţa apelor se vedeau foarte clar dejecţii şi fecale din cauză că grupurile sanitare se prăbuşiseră în urma stagnării apei”, a spus Maria Comana, director al DSP Teleorman.
„Primăria nu a făcut 16 ani de zile nimic pentru oamenii aceştia. De ani de zile, de luni de zile stau în mizerie”, spune Carmen Dan, prefectul judeţului Teleorman.
În ciuda a ceea ce spun atât localnicii, cât şi autorităţile, primarului din Cervenia i se pare că situaţia este sub control.
„S-au agitat văzînd că e un volum mai mare de apă şi, domn'e, ce facem cu apa? Şi atunci am început şi noi să sunăm la 112, au sunat şi ei. Şi au venit şi deja lucrurile stau bine la ora asta”, spune Marian Cucurezeanu, primarul comunei Cervenia.
„Am fost efectiv revoltată de atitudinea primarului care, în tot parcursul intervenţiei noastre, a avut o atitudine agresivă”, spune prefectul judeţului Teleorman.
În plus, oamenilor din localitate li s-a cerut să distrugă şi legumele cultivate în grădini, pentru că au fost afectate de reziduuri.