Şoferii trebuie să ocolească aproape 100 de kilometri, iar cei care locuiesc în zonă trebuie să meargă pe jos, printre bolovani, pentru a ajunge la serviciu. De suferit au şi proprietarii pensiunilor din zona Clisurii Dunării pentru că turiştii nu mai pot ajunge acolo. Zeci de şoferi îşi riscă viaţa zilnic pe clisura Dunării pentru a trece din Mehedinţi în Caraş Severin şi înapoi. Drumul este blocat de tone de bolovani, iar alunecările de teren nu s-au încheiat. Șoferii pot ajunge pe DN 57 până între localitățile Șvinița și Berzasca.
Stâncile de pe acest versant s-au prăbușit, iar alunecarea de teren este încă activă, motiv pentru care drumul va rămâne în continuare închis. Varianta ocolitoare ar fi Orşova, Iablaniţa, Bozovici, Oraviţa, Moldova Nouă. Drumul este greu de parcurs şi pentru mai mult de 100 de localnici din comuna Şviniţa, care merg în fiecare zi la serviciu în Moldova Nouă. N-au de ales şi trebuie să meargă pe jos în zona blocată de stânci.
„Mergem cu microbuzul până la bolovani, la așa-zisa dărâmătură și de acolo trecem pe jos și ne așteaptă cu microbuzul în partea cealaltă”, a spus Cristian Bercea, angajatul unei fabrici din Moldova Nouă. Proprietarii pensiunilor de pe malul Dunării îşi văd afacerile ameninţate pentru că turiştii nu mai pot ajunge aici. „Unii chiar renunță la venirea în zona noastră deoarece au mult de ocolit pe partea cealaltă”, a spus Sorin Costescu, proprietarul unei pensiuni. „Speram că autoritățile, cei în măsură, să ia măsurile necesare și să deblocheze drumul, am făcut și niște sesizări”, a spus Nicolae Curici, primar Șviniţa.
„Acolo va fi o cooperare între autoritățile locale și drumari, deoarece trebuie o firmă care să arunce în aer ce este acolo și pe versant trebuie să arunce în aer niște bolovani, deci de cine depinde de detonarea acelor pietre”, a Narcis Neaga, directorul CNADNR. Problemele au apărut la finalul iernii. După topirea zăpezii şi a gheţii au început să se prăbuşească pietre de pe versanţi în mai multe zone pe DN 57.