Taxa radio - TV va fi plătită în continuare lună de lună. Nu se mai află printre cele peste 100 de taxe care urmau să dispară, dacă un proiect al liderului PSD, Liviu Dragnea, va fi aprobat de Parlament. Deocamdată, propunerea a primit votul favorabil al deputaţilor din Comisia pentru Buget. În schimb, aleşii au fost de acord să se renunţe la plata timbrului de mediu, de exemplu. Ultimul cuvânt îl va avea însă plenul Camerei Deputaţilor.
Deputaţii din Comisie au decis ca taxa radio-tv să rămână în vigoare şi de-acum încolo, deşi Liviu Dragnea propusese eliminarea ei.
Florin Pâslaru (PSD): „Poate nu e timpul să se elimine acum”
Adrian Merka: „Pe viitor, nu ştiu când, când se face bugetul, această taxă să fie un excedent şi să poată fi eliminată”.
Pe de altă parte, timbrul de mediu face parte dintre taxele care ar urma să dispară. Nu toţi aleşii au fost, însă, de acord.
Andrei Gerea, ALDE: „Nu ne putem permite să eliminăm un element care protejează industria românească, autohtonă”.
Legea care elimină peste 100 de taxe a primit aviz favorabil în comisia de buget. Deşi liberalii au votat proiectul, au totuşi obiecţii faţă de multe prevederi.
Alina Gorghiu: „Acest proiect, în opinia mea, e o colecţie întreagă de şmecherie psd-istă”.
Legea lui Liviu Dragnea va merge în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional.
"Sper că toate partidele vor înțelege că această lege este necesară pentru a reduce într-adevăr birocrația. Votul din Parlament ar fi un semnal că există voinţă politică pentru a susține clasa de mijloc din România”, a scris liderul social-democrat pe pagina sa de Facebook.
Printre taxele care ar urma să fie eliminate se află timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, dar şi taxa pentru pierderea sau modificarea actelor.