După 17 milioane de euro şi doi ani de la inaugurare, parcul Drumul Taberei, din Sectorul 6 al Capitalei, arată jalnic! De la mocirla din jurul pompelor de apă şi lipsa canalizării, până la bănci rupte, garduri smulse, arbori uscaţi, alei ştirbe şi tencuială căzută, găseşti orice! Administraţia primăriei nu comentează detaliat cazul, dar anunţă că, legal, nu poate bate nici măcar un cui în parc, vreme de cinci ani.
Nici amfiteatrul de lângă lac nu mai e stas, ca-n clipul de promovare. La doar doi ani de la amenajare, tencuiala amfiteatrului de lângă lac se desprinde cu mâna. Şi-i sar şuruburile din bănci!
Milioanele de euro topite pe design n-au ţinut în picioare şi arborii parcului. Molizi sau plopi sau alte specii.. sunt copaci complet uscaţi acum. Pompele cu apă potabilă s-au stricat şi ele. Curg permanent. Sau deloc. Multe au noroi în jur. Şi-un iz îmbâcsit. Iar băncile sunt rupte pe alocuri şi total distruse în zonele dinspre blocuri.
Dragoş locuieşte în zonă. Şi vine-n parc des, împreună cu copilul Luca. Se joacă, se distrează cu bicicleta, dar peisajul îi displace profund.
Paza este puţină! Patru poliţişti locali ziua, patru noaptea. Iar noaptea, chiar ei spun că vin huliganii şi distrug ce prind.
„Majoritatea problemelor noaptea se întâmplă. Şi calitatea a fost cum a fost... cum a fost făcută! La materialele folosite! S-a distrus! Dar dacă nu eram noi aici ca poliţie locală a sectorului 6 se distrugea mai mult. Mai mult”, afirmă Mihai Stoica, poliţist local .
Sub parc, Apa Nova administrează o reţea de canalizare! Parcul nu are sistem de canalizare. Din cei 17 milioane de euro primiţi de la Uniunea Europeană, constructorul nu a realizat unul. Apa pompelor de apă şi ploaia sunt absorbite natural, de pământ.
Vreme de cinci ani, conform legislaţiei proiectelor realizate pe fonduri europene, beneficiarul, adică primăria sectorului 6, nu poate face nicio modificare. Riscă să returneze banii. Administraţia primăriei sectorului 6 a refuzat să comenteze situaţia.