La sfârşitul lunii mai, după o ploaie torenţială, apa s-a infiltrat sub şosea, iar aceasta a cedat odată cu zidul de susţinere. Asfaltul s-a prăbuşit pur şi simplu pe o lungime de aproximativ 10 metri. Au trecut peste şase luni de atunci, dar autorităţile nu au făcut altceva decât să semnalizeze groapa.
Craterul a apărut în vară, iar autorităţile promiteau că vor rezolva problema în cel mai scurt timp. A venit însă iarna, iar drumul a rămas la fel. Şoferii se tem că lucrările vor începe doar după ce în zonă se vor produce accidente, mai ales că drumul este în curbă.
Primarul din Lugoj spune că nu poate interveni din moment ce drumul aparţine CNADNR.
„Noi am făcut mai multe sesizări la CNADNR legate de drumul de intrare în oraş. De 20 de ani, cred că s-a surpat de zece ori dar nu a fost reparat aşa cum trebuie. Acolo trebuie o structură de rezistenţă din beton”, a spus Francisc Boldea, primarul oraşului Lugoj.
Deşi mai sunt mai puţin de trei săptămâni până la termenul impus de compania de drumuri pentru finalizarea reparaţiilor, pe şosea nici urmă de muncitori.
"Măsura de restricţionare a fost luată deoarece în zona kilometrului 3+190, corpul drumului a cedat din cauza fenomenelor meteorologice (...). Până la remedierea situaţiei, traficul rutier se desfaşoară pe jumătate din cale, dirijată cu indicatoare. Termen de finalizare 06.01.2015", a transmis CNADNR, într-un comunicat de presă.
Până atunci, şoferii sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă în zonă.