Teatrul Evreiesc este în renovare de un an. Actorii nu au speranţe că vor urca prea curând din nou pe scenă.
Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat: „Birourile, spaţiul administrativ, personalul stăm claie peste grămadă. Am mai primit o sală aici, o sală acolo. Am ajuns în situaţia în care nu mai ştiam unde jucăm”.
În aceeaşi situaţie se tem că vor ajunge şi actorii teatrelor închise de curând pentru că se află în clădiri cu risc seismic, Teatrul Nottara şi Teatrul Foarte Mic.
Situaţia este şi mai gravă în cazul cinematografelor de stat. Patria este unul dintre ele, închis luni deoarece se află într-un imobil cu bulină. Însă aceasta nu este singura problemă. Sala de spectacole arată aproape ca una părăsită: tapiţerie roasă, scaune murdare şi la fel de frig ca afară.
În lipsa banilor, s-au făcut doar reparaţii curente. Cinematrograful trăia în principal din închirierea sălilor pentru spectacole, dar acum angajaţii se tem pentru soarta lor.
Mariana Bikfalvi, lider de sindicat RADEF şi administrator al cinematografului Patria: „Nu avem căldură, niciunul dintre cinematografele din Bucureşti nu are căldură, cum să intre un spectator. Acest cinematograf nu a fost renovat de 15 ani”.
O singură investiţie mai mare a fost făcută: a fost cumpărat un sistem de proiecţie a filmelor ţinut acum în condiţii improprii.
Autorităţile promit că vor încerca să rezolve problemele cât mai curând.
Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei: „La momentul ăsta sunt câteva lucruri, propuneri pe care le vom analiza”.
Toate cele patru cinematografe de stat din Bucuresti au fost închise pentru că se află în imobile cu bulină.