Bucureştiul nu are stadioane noi pentru Campionatul European de Fotbal din 2020 şi nici metrou care să lege oraşul de aeroport. Dar Primăria are planuri mari pentru zonele amenajate special pentru suporteri. Vrea sa ia de la Sectorul 2 un teatru de vară şi un parc şi să le modernizeze. Proiectul este pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General.
Teatrul de vară Mihai Eminescu este singurul funcţional din Bucureşti. Privit de departe, pare-n regulă. De aproape însă situaţia se schimbă. Cimentul de sub scaune se macină, pur şi simplu, sub picioare.
Grădina e îmbâcsită, plină de boscheţi şi gunoaie, iar piscina decor s-a dus. Igrasia stă agăţată pe poarta din vest, în timp ce fosta baie publică este izolată acum cu o bucată de pânză. Cei care au lucrat aici şi-au uitat un topor şi o lopată.
Casa maramureşeană, autentică, adusă aici acum aproximativ un deceniu, se descompune. Gardul i-a căzut pe alocuri şi poarta i s-a rupt. Carul rustic a cedat şi el, iar astăzi este sufocat de buruieni şi păianjeni.
Destinul teatrului de vară poate fi schimbat de fanii fotbalului. Primăria Capitalei vrea să-l ia din administrarea Sectorului 2 şi să-l transforme în perimetru dedicat suporterilor care vor ajunge în Bucureşti cu ocazia Campionatului European de Fotbal.
Carmen Ionescu, directorul economic al Centrului Cultural Sector 2: Acest spaţiu va fi preluat şi modernizat pentru a deveni o sală multifuncţională. Va fi acoperit pentru a putea fi folosit şi pe timpul iernii.
La pachet cu teatrul, Primăria Generală vrea şi Parcul Naţional, de lângă stadionul cel mare. Aparent un parc îngrijit, dar murdar şi dezolant pe alocuri.
-Să se ocupe de neoane, pentru că multe dintre ele nu funcţionează. Şi se mai întâmplă să venim noi cu ele de acasă, să le schimbăm. Lacul trebuie curăţat neapărat. Pentru că este îngrozitor de murdar.
Viceprimarul Sectorului 2 contestă transferul parcului către Municipalitate.
Dan Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2: Transferul acesta de administrare nu are legătură cu organizarea UEFA 2020. Dacă ar vrea să facă ceva Primăria Capitalei pentru o bună desfăşurare a UEFA 2020, ar trebui să cureţe acest lac, care este singurul activ din zonă administrat de dânşii. Să cureţe acest lac şi după aia să ne spună nouă să le dăm parcul să-l administreze şi pe acesta.
Pentru organizarea corectă a partidelor găzduite de Bucureşti în 2020, Guvernul ar trebui să investească 4 miliarde de euro. O parte în patru stadioane noi, pentru antrenamentul echipelor care vor juca la Bucureşti, iar restul în infrastructura de transport public, unităţi de cazare, securitate şi zone de agrement pentru suporteri.