Diana a fost printre primii voluntari care au venit la padocul din Constanţa. A văzut anunţul pe site-ul primăriei şi n-a stat pe gânduri. Şi-a pus la dipoziţie timpul, dar a contribuit şi cu bani la îngrijirea animalelor.
Diana Stănculescu, voluntar: E nevoie de hrană, de medicamente. Toate aceste vor fi susţinute de voluntari. Facem cât ne permitem. Să sperăm că o să reacţioneze comunitatea şi că o să ne ajute.
Şi ONG-urile din oraş au reacţionat rapid la apelul făcut de autorităţi şi vor să se implice în proiect.
Victor Maxim, reprezentantul unei fundaţii pentru protecţia animalelor: Autoritatea publică să dea un pas înapoi şi să lase oamenii care se pricep cu adevărat şi sunt pasionaţi de acest domeniu să facă performanţă.
Oamenii din oraş sunt încântaţi de ideea voluntariatului la adăpostul pentru câini.
„Cu drag aş servi că şi eu am doi căţei acasă. Mi-e drag.
Mi-e milă de ei. Mi-ar fi milă să vină hingherul să-i ia de pe stradă”, spun constănțenii.
Autorităţile au ajuns să ceară ajutorul oamenilor după ce a expirat contractul cu firma care se ocupa de câinii fără stăpân şi nu a mai fost prelungit. Vrea să facă un serviciu propriu. Astfel, edilii speră să facă economie. În plus, vor să atragă fonduri pentru modernizarea adăpostului.
Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa: Pentru a-l dezbate cu asociaţiile de profil, cu voluntarii şi cu toţi cei care sunt iubitori de animale. Nu ne dorim să mai avem relaţie cu un terţ, pentru a gestiona această problemă importantă a oraşului nostru. Ne dorim să o avem în interiorul primăriei şi să o gestionăm cu ONG-urile şi voluntarii.
Aprobarea proiectului va mai dura cel puţin o lună.
În Constanţa, la ultimul recensământ al câinilor fără stăpân, pe străzi umblau aproape 1.500 de maidanezi.