Primăriile bucureştene au salarii proaspăt dublate pentru angajaţi, schimbă periodic borduri, dar gestionează, peste 200 de străzi neasfaltate. Duşi cu vorba mereu, localnicii trăiesc în noroaie precum sătenii din cătunele uitate.
Valentin trăieşte de opt ani pe o stradă cu un nume parcă predestinat Drumul Poiana Ursului.
Valentin: Suntem în Sectorul 1 aici. Dar uitându-ne la stradă şi la ce este în jurul nostru... n-ai zice! Zici că eşti la ţară! Promisiuni sunt multe, fapte puţine.
Toată zona arată aşa. Asfaltul şi utilităţile s-au oprit la o staţie de autobuz distanţă.
Autorităţile sectorului 1, care gestionează 62 de străzi de tip Evul Mediu recunosc problema, dar nu anunţă mari schimbări.
Cosmin Fodoroiu, director executiv al direcţiei de investiţii: Într-adevăr, condiţiile nu sunt bune, dar încercăm să le ţinem la un nivel circulabil. Anul acesta în buget avem prevăzuţi bani pentru cele trei străzi, care sunt în procedură de licitaţie, Bujorului, Liliacului şi Nuferilor.
La marginea Sectorului 5 spre Ghencea şi spre Jilava sunt 31 de artere noroioase.
La capătul Berceniului, în Sectorul 4, aceeaşi poveste! Este zona stăzilor: Drum Dealul Alunis, Drum Dealul Armanului, Drum Dealul Babii. În total 24 de străzi, care n-au nici urmă de astfalt. Şi nici trotuare.
Sectorul 3 are 34 de străzi neasfaltate. Majoritatea nu vor fi asfaltate nici anul acesta.
Ştefan Dumitraşcu, arhictectul-şef al Sectorului 3: Este un proces complex. Şi vă spun că alocarea de finanţare se va face și anul acesta, tot funcție de numărul de locatari care sunt pe teritoriul respectiv .
Primăria Capitalei administrează 50 de străzi de pământ, iar primăria Sectorului 6 - 23.
Singura unitate administrativă din Capitală lipsită de artere neasfaltate este Sectorul 2.