Bucureștenii și ilfovenii vor primi mesaje RO-ALERT. Care va fi anunțul

Data publicării:
ro-alert

O nouă rundă de testări ale sistemului RO-ALERT va avea loc în Bucureşti şi în judeţul Ilfov în perioada 16 - 26 iulie, a anunţat, luni, ISU Bucureşti - Ilfov, potrivit Agerpres.

Testarea va avea loc astfel:
* 16 iulie, în intervalul orar 10,00 - 12,00, în Sectorul 2 şi oraşul Otopeni;
* 17 iulie, în intervalul 9,00 - 12,00 - Bucureşti: Sectoarele 4 şi 5, Ilfov: Cornetu, Măgurele, Dărăşti;
* 18 iulie, orele 10,00 - 12,00 - Ilfov: Glina, Popeşti Leordeni, Berceni, Vidra, 1 Decembrie, Jilava, Dărăşti, Măgurele, Cornetu, Bragadiru, Clinceni, Domneşti, Ciorogârla, Joiţa, Săbăreni, Chiajna, Dragomireşti-Vale, Chitila, Mogoşoaia, Corbeanca;
* 19 iulie, orele 9,00 - 12,00 - Bucureşti: Sectoarele 2, 3 şi 5; Ilfov: Pantelimon, Cernica, Dascălu, Afumaţi, Petrăchioaia, Tunari, Otopeni, Baloteşti;
* 22 iulie, în intervalul 9,00 - 12,00 - mesaje către localităţile de la limita Bucureştiului şi a judeţului Ilfov;
* 23 şi 24 iulie, în intervalul 9,00 - 12,00 - Bucureşti şi Ilfov;
* 26 iulie, în intervalul 10,00-12:00 - întreg teritoriul Bucureşti-Ilfov.

Activitatea are scopul de a examina funcţionarea sistemului, prin transmiterea unor mesaje de test către telefoanele mobile aflate în raza celulelor de telefonie mobilă din anumite zone, a precizat sursa citată.

Telefoanele configurate pentru recepţia mesajelor RO-ALERT şi care se vor afla în aria de acoperire a celulelor din zonele selectate pentru testare vor recepţiona următorul mesaj "TEST! Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie".

Modurile de afişare şi sunetele de avertizare sunt diferite în funcţie de modelele telefoanelor mobile. Pentru a primi mesajele transmise de IGSU şi structurile sale teritoriale, recomandăm cetăţenilor să se asigure că pe terminalele mobile sunt realizate setările corespunzătoare.

"Informaţiile privind configurarea telefoanelor, în funcţie de model şi de operatorul de telefonie mobilă, sunt puse la dispoziţia publicului pe portalul www.ro-alert.ro şi pe site-urile operatorilor publici de reţele de comunicaţii mobile. Asigurăm opinia publică asupra necesităţii şi utilităţii derulării acestor activităţi de testare a sistemului", a mai precizat ISU-BIF.

Din momentul operaţionalizării sistemului RO-ALERT (septembrie 2018) şi până în prezent, au fost transmise peste 400 de mesaje de avertizare a populaţiei, în situaţii reale. Fenomene meteorologice periculoase prognozate, inundaţii sau viituri, degajări mari de fum în urma incendiilor sau prezenţa unor animale sălbatice periculoase în zone locuite (urşi), toate aceste situaţii au impus avertizarea cetăţenilor din zonele vizate, în timp real, prin sistemul RO-ALERT. Astfel, populaţia a fost informată de existenţa pericolului imediat şi a putut adopta măsurile de autoprotecţie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri