Hoții au golit conturile bucureştenilor, dar nu de la bancomante din România sau Bulgaria. Ca să-şi piardă urma, hoţii au călătorit peste ocean. Flagrantul a fost făcut la un bancomat din centrul Bucureştiului. Trei cetăţeni bulgari veneau să ridice prada, când au fost prinşi de poliţişti. Cu câteva ore mai devreme ei montaseră pe respectivul ATM un cititor de card şi o cameră video prin care înregistrau PIN-urile celor care scoteau bani. Operaţiunea se numeşte skimming. Reţeaua, care acţiona în Capitală, a păgubit mulţi bucureşteni. Ancheta va stabili numărul exact.
Bulgarii nu plecau acasă cu clonele cardurilor furate. Întotdeauna retrăgeau banii din state îndepărtate, precum SUA, ţări din America de Sud şi chiar Indonezia. Poliţiştii spun că dispozitive de copiere a cardurilor erau montate mai ales pe bancomate aflate în apropierea clădirilor de birouri şi în zone centrale.
În urmă cu câţiva ani, hoţii bulgari nu s-au dat în lături să fure chiar şi banii oamenilor legii. Au montat dispozitive de copiere a datelor de pe card pe un ATM de lângă sediul Poliţiei Române. Un agent şi-a dat seama că tastele sunt false şi i-a alertat pe ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate. Câteva ore mai târziu, infractorii au fost prinşi. În cele mai multe situaţii, aparatura de skimming folosită de bulgari este cumpărată chiar de la români.
De câţiva ani, însă, tot mai puţini conaţionali practică skimming-ul în ţară. Operaţiunea este riscantă, iar infracţiunea trebuie săvârşită de multe ori pentru un câștig consistent. Ei iau în calcul şi pedeapsa mare prevăzută de lege. Cel puţin şapte ani de închisoare. În Uniunea Europeană pedepsele pentru asemenea infracţiuni sunt mai mici. Tocmai de aceea, ţări precum Franţa, Germania sau Marea Britanie sunt preferate de skimmeri români.