Bucate pentru Crăciun, la comandă

Data actualizării: Data publicării:
catering

A trecut vremea în care doamnele făceau sarmale şi frământau cozonaci până transpirau înainte de Crăciun. Oamenii preferă acum să profite de zilele libere, să se relaxeze şi să lase bucatele pe seama bucătarilor profesionişti. Firmele care livrează mâncare acasă abia fac faţă cererilor. La mare căutare sunt anul acesta preparate sofisticate, care par să fi detronat mâncărurile tradiţionale.

Roxana a renunţat în acest an să îşi petreacă zilele libere în bucătărie. A comandat la un restaurant din oraş toate bucatele tradiţionale cu care să îşi întâmpine oaspeţii.

Roxana Păunoiu: Prefer să comand de la firma de catering pentru a-mi aloca mai mult timp cu soţul, cu copilul, cu familia.

La fel procedează şi alte doamne. La un restaurant din Buzău se simte febra sărbătorilor de iarnă. S-a lucrat la foc continuu pentru ca toate comenzile făcute de clienți să ajungă la timp pentru masa de Crăciun.

Radu Costin, administrator firmă de catering: În perioada Crăciunului aproape că s-au dublat comenzile. În special pentru produse tradiţionale pentru Crăciun. Sarmale, tochitură, platouri cu fripturi, cu cârnaţi.

După ce este preparată, mâncarea este împachetată și pregătită să ajungă pe masa clientului.

Bucătăriile firmelor de catering din Oradea nu iau pauză deloc în perioada dinaintea sărbătorilor.

Sorin Bradea, administratorul unei firme de catering: Pentru Crăciun, vânzările sunt mai mari. Au crescut cu aproximativ 50% faţă de anul trecut. O creştere nu neapărat aşteptată, dar din câte am observat la modul general, anul acesta lumea a comandat mai mult mâncare de la firmele de catering.

Comenzile au fost făcute cu câteva săptămâni înainte de Crăciun de gospodinele care au vrut să scape de corvoada gătitului. Firmele de catering oferă o varietate de produse, de la cele tradiţionale până la mâncaruri inspirate din meniuri internaţionale - toate livrate direct acasa la client.

Sorin Bradea: În ultima vreme, clienţii au comandat mai mult platouri cu preparate mai deosebite, preparate noi, gusturi noi, au renunţat la platourile tradiţionale, cu preparate de la pomana porcului.

Gazdele nu se feresc să îşi invite oaspeţii la masa plină cu bucate pregătite de firmele de catering. Este mai comod şi rămâne timp preţios care poate fi folosit în alte scopuri.

Lia Rusu, clientă: Am apelat la o firmă de catering având în vedere că nu prea avem timp. Anul acesta am ales nişte platouri nu tradiţionale, platouri frumos aranjate, cu bun gust şi exotice, preparate mai sofisticate.

Preţul unui platou începe de la 35 de lei şi poate ajunge la 145 de lei, în funcţie de numărul de meniuri incluse şi de preparatele alese.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Liviu Dragnea, “trădarea” supremă față de PSD: “Presă plătită îl apără pe Ciolacu în cazul Nordis!”
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cheryl Cole, solista care l-a făcut tată pe Liam Payne, îndurerată la înmormântarea cântărețului. Mesajul din...
Film Now
Selena Gomez dezvăluie cel mai bun sfat pe care l-a primit de la o femeie: „Chiar funcționează!”
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie mai mare la Mica Recalculare cu o condiție. De unde poate fi luat documentul?
Digi FM
Denis Drăguș, împăcare neașteptată cu familia sa, cu care nu mai vorbise de cinci ani. Tatăl atacantului: „Am...
Tor-M2
Rusia a trimis sisteme antiaeriene Tor-M2 în Belarus. „Un exemplu clar al cooperării noastre fructuoase”
Digi Animal World
Un bărbat s-a deghizat în crocodil și a încercat să-i atragă atenția unui aligator adevărat. Imaginile sunt...
Film Now
Joaquin Phoenix, gesturi atente și priviri pline de iubire pentru soția lui, Rooney Mara. Discreți și...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...