Blocuri ridicate haotic în București cu acordul autorităților și fără ca dezvoltatorului să îi pese că oamenii se pun în pericol. Un exemplu vine din Sectorul 6, unde aleea unui bloc ridicat în urmă cu patru ani se termină... direct în trafic, adică nu există trotuar. Cei 300 de locatari spun că se simt în fiecare zi în pericol pentru că merg pe lângă mașini la propriu. Atât dezvoltatorul, cât și locatarii au cerut ajutor de la autorități, dar până acum nu au primit un răspuns care să îi ajute.
Pasul în față, privirea în spate - așa pleacă la muncă locatarii acestui bloc de pe Bulevardul Timișoara din București. Aleea se termină direct în stradă și, pentru a ajunge la muncă, oamenii merg lipiți de un gard, chiar pe lângă mașini.
Oamenii din bloc nu riscă doar să fie loviți de mașinile care circulă cu viteză foarte mare ,ci și să fie amendați pentru că acest semn arată clar că accesul pietonilor este interzis.
Locatar: Este foarte periculos, dacă mai plouă și sunt bălți, este foarte periculos.
Până acum o săptămână oamenii o luau prin curtea unui depozit din zonă să ajungă acasă, dar poarta a fost închisă.
Locatar: Asociația a luat legătura cu dezvoltatorul s-au făcut demersuri. Încă de o săptămână de când suntem în această situație nu am ieșit din bloc, din fericire locuiesc și lucrez în imobil, dar nu mi-am făcut curajul să ies prin acest trafic.
Blocul de pe Bulevardul Timișoara a fost dat în folosință în urmă cu patru ani, iar dezvoltatorul a vândut până acum toate apartamentele cu promisiunea că va convinge autoritățile să facă măcar o trecere de pietoni până la trotuarul de peste drum. Reprezentanții firmei spun că nu a contat că nu era trotuar și au primit avizul pentru lucrări.
Reprezentant firmă: Toate autorizațiile, din câte știu, au fost date cu situația actuală. Nu trebuia să facă trotuar în niciun caz. Autorizația a fost dată exact așa cum era situația, au fost depuse la Poliția Capitalei.
Văzând că trotuarul nu apare, oamenii din bloc au cerut ajutorul autorităților. Au pierdut șirul petițiilor pe care le-au depus în ultimii patru ani.
Simona Hanganu - președinte asociație locatari: Primăria de sector, Primăria Capitalei, Administrația străzilor, Poliția Capitalei, ADP sector 6, care au fost singurii care m-au primit, m-au trimis acasă că o să primesc un răspuns.
Aproape toate răspunsurile la petițiile făcute de asociația de proprietari i-au trimis pe locatari într-un singur loc: la primăria Capitalei, mai exact la Administrația Străzilor. Reprezentanții instituției spun că un trotuar ar fi extrem de greu de construit în această zonă din cauza rețelei de termoficare. În blocul de pe Bulevardul Timișoara locuiesc aproximativ 300 de oameni.
Editor : A.P.