Atenție chiriași! Cum se fac bani din blocurile cu bulină
Data actualizării: Data publicării:
Atenție când închiriați apartamente în centrul Bucureştiului! Costă la fel ca unele din zonele mai noi ale orașului, dar sunt situate în blocuri cu bulină. Clienţii ignoră pericolele şi pun preţ doar pe avantaje: zonă bună, apropierea de metrou şi de zonele de distracţie.
Balcoane care stau să cadă, pereţi scorojiţi şi tâmplărie veche de zeci de ani. Aşa arată cele mai multe apartamente din zonele centrale ale Bucureştiului, amplasate în blocuri cu bulină. Şi sunt desigur locuite. De chiriaşi sau de proprietari. Alţii doar vânează un chilipir.
Pe site-urile de anunţuri au apărat tot mai multe apartamente vechi de vânzare, în contextul în care autorităţile pregătesc consolidarea unor imobile cu risc seismic. Un apartament cu 2 camere într-un bloc cu bulină poate fi cumpărat cu un preţ cuprins între 49.000 şi 75.000 de euro. Adică atât cât costă o locuință într-un bloc vechi din Militari sau într-unul nou din Drumul Taberei. Iar chiria începe de la 350 de euro, cât pentru un apartament în cartierul Titan.
Adrian Vascu, partener companie de evaluare: „La avantaje este locaţia, preţul, speranţa că vor fi reabilitate, iar pe partea cealaltă este riscul fizic asumat de a se întâmpla ceva cu acele clădiri.
Cumpărătorii unei asemenea locuinţe nu sunt dispuşi să plătească foarte mult. Dacă preţul ar creşte, cu sume similare ar cumpăra în altă parte în care ar scăpa de acest risc semnificativ.”
Cine vrea să verifice dacă un bloc are bulină poate intra pe site-ul Primăriei Bucureşti direct de pe telefonul mobil. Găseşte aici o listă actualizată cu blocuri din zone centrale precum Piaţa Romană, Victoriei sau Universitate. Datele oficiale arată că în Capitală sunt peste 370 de blocuri încadrate în grupa I de risc seismic.