E forfotă mare în curtea lui Gheorghe Zărnescu. În fiecare săptămână, zeci de copii vin la atelierul de meşterit pe care l-a pus la dispoziţia lor. Pentru că este pensionar, bărbatul s-a gândit că ar putea La ateliere, copiii sunt împărţiţi pe grupe de vârstă. Mihai este cel mai mare şi este mâna dreaptă a îndrumătorului. Vine aici de 3 ani deja şi spune că a învăţat nu doar să mânuiască uneltele ci şi să facă un produs de calitate
În timp ce unele grupe lucrează cu lemnul, în fosta clădire a grădiniţei din sat, fetele merg la atelierul de pictură.
Georgia are 15 ani şi este printre cele mai consecvente eleve ale centrului cultural. De 7 ani participă la activităţile din sat, dar odată cu atelierul de pictură şi-a descoperit o pasiune ascunsă.
Georgia Ganea – elevă: „Dacă nu veneam aici cred că nu mi-aş fi dat seama şi nu mi-aş fi descoperit aceste calităţi. După ce termin şcoala, încă nu m-am decis. Mi-ar plăcea arhitectura"
Alţi copii aşteaptă nerăbdători atelierul de dichiseală. Aici, fete şi băieţi, au învăţat să mânuiască acul şi croşeta, iar din mâinile lor ies acum adevărate opere de artă
Proiectul este coordonat de preotul şi preoteasa din sat.
Natalia Corlean - coordonatoarea proiectului: „Ultima poveste este povestea ghemelor când au fost mai multe persoane care au văzut că fetele lucrează şi nu aveau cu ce şi efectiv ne-au trimis, am primit vreo 7 pachete cu gheme, cu care ele lucrează acum"
În primăvara anului trecut, copiii au fost implicaţi într-un alt proiect. Săptămânal, îi ajutau pe bătrânii din sat la treburile gospodăreşti.