Anca şi Charlie muncesc de dimineaţă până seara. Reţetele de dulceţuri şi gemuri sunt moştenite de la bunica şi de la mama femeii, iar cei doi au reuşit să facă un brand din produsele lor.
„Am avut un moment în care ne-am întrebat ce alegem, Franţa sau România. Am văzut deschiderea de a rămâne aici, îi plăcea foarte mult, îi plăcea natura, îi plăceau oamenii”, povesteşte Anca Dalmasso.
Aşa că sunt deja 10 ani de când zorii zilei îl găsesc pe Charlie Dalmasso cu sapa în mână, în curtea casei de pe dealul din Saschiz.
„Am trecut direct de la studii la muncă, dar nu neapărat în ce am studiat exact, dar am învăţat aici de zece ori mai mult decât dacă făceam altceva”, spune Charlie.
În familia Dalmasso sarcinile sunt împărţite clar. Charlie se ocupă de cultivarea fructelor şi a legumelor, iar Anca este cea care le prepară şi le dă gust. Dulceaţa de căpşuni cu mentă, cea de coacăze, de nuci, de rubarbă, dar mai ales cea de lapte, făcută după o reţetă din Franţa, sunt produsele care au cucerit mii de turişti.
În ultimii ani, cei doi au pus pe picioare un mic laborator în care prepară dulceaţa cu gust ca la mama acasă, dar care să respecte normele Uniunii Europene. Au investit 6.000 de euro în laborator şi au ajuns deja la un profit de peste 20.000 de euro pe an, prin vânzarea online.
„Oportunităţile în România sunt mult mai multe, asta e clar… trebuie numai să vrem şi să încercăm, câteodată merge, câteodată nu merge”, afirmă Charlie.
Acum, Charlie şi Anca vor să amenajeze şi câteva camere de oaspeţi pentru turiştii care vin în vizită în zonă. Anul trecut au primit în casa de pe deal oaspeţi din toate ţările Europei. Cei mai mulţi au venit din Franţa, dar au avut musafiri şi din Honk Kong sau Australia.