Angajații Consiliului Județean Prahova n-ar fi știut cărei instanțe de judecată să se adreseze pentru a obliga, printr-o ordonanţă preşedinţială, firma de termoficare să asigure apa caldă pentru locuitorii din Ploiești, scrie Ziarul Incomod.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Cristian Apostol, a declarat, pentru Agerpres, că acţiunea a fost depusă de către ADI Termo Prahova la instanţa de Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova, numai că nu această instanță avea competența teritorială să judece solicitarea.
„Declină soluţionarea cauzei
Soluția pe scurt: TRIBUNALUL PRAHOVA SECȚIA A II-A CIVILĂ DOSAR NR.3517/105/2022 MINUTA HOT: 26.08.2022 Admite excepţia necompetenței teritoriale, invocate din oficiu. Declină competența de soluționare a cauzei în favoarea Judecătoriei Ploiești. Definitivă. Pronunțată în Ședința publică, astăzi 26.08.2022 prin punerea soluției la dispoziţia părților prin mijlocirea grefei instantei.
Document: Hotarâre 163/2022 26.08.2022”, potrivit portalului instanțelor de judecată.
O cerere similară a fost depusă şi de Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Prahova la Judecătoria Ploiești. Deocamdată acest dosar nu a primit un prim termen de judecată, potrivit sursei citate.
Consiliul Judeţean Prahova a anunţat luni că a intentat un proces împotriva firmei care gestionează sistemul de termoficare din Ploieşti. Autorităţile cer ca operatorul să fie obligat de instanţă, prin ordonanţă preşedinţială, să reia de urgenţă alimentarea.
Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare au rămas, de la 1 august, fără apă caldă, după ce operatorul a sistat serviciul invocând necesitatea unor lucrări.
Demararea acestor lucrări fusese anunţată de Termoficare Prahova prin intermediul unor afişe lipite la scările de bloc, iar apoi printr-un comunicat de presă.
Editor : I.C