Sporturile de iarnă care ajută la remodelarea corpului

Data publicării:
pantinaj

Oamenii sunt singurele ființe care atunci când cresc, încetează să se mai joace. Foarte greșit, spun medicii! Atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea psihică. Anotimpul rece este ideal pentru a ne reaminti să fim copii: putem merge la schi, patinaj, saniuș sau pur și simplu să ne batem cu zăpada. În plus, sunt activități care ajută și la remodelarea corpului, relatează Digi24.

Săniuşul. Sportul vedetă al copilăriei în fiecare iarnă. De-a lungul anilor însă formă saniei a suferit modificări substanţiale, iar asta a dus la schimbarea modului în care copiii de azi îşi folosesc muşchii corpului atunci când sunt pe pârtie.

Acum săniile, am văzut că sunt din plastic, din alte materiale şi te poziţionezi altfel. Foloseşti foarte mult centură lombară, centură pelvină, zona lombară, mergi un pic altfel. Depinde cum te dai, ce fel de sanie e şi tehnică”, afirmă Alin Popescu, medic primar medicină sportivă.

Snowboarding, echilibru fizic şi psihic

Iar atâta timp cât nu folosiţi o astfel de pungă pe derdeluş, considerată foarte periculoasă, medicii recomandă orice tip de mişcare! Tot mai mult avant în ultima vreme a luat şi snowboardingul! Printre cei pe care îi găsim în fiecare weekend pe pârtie se află şi antrenorul de fitness Cori Grămescu.

Acum când am început să deprind tehnică de alunecare, modalitatea corectă de a face virajele pe placă, compensând cu corpul în alunecare, mi-am dat seama că e un sport foarte complex, foarte plăcut, îmi place enorm de mult, dar solicitant. Asta e adevărul”, spune Cori Grămescu.

Cu aproximativ 500 de Kilocalorii arse într-o oră, snowboardingul este un sport care antrenează aproape întreagă musculatura a organismului. Acest lucru este valabil mai ales în primele şedinţe.

În special abdomenul inferior în momentul în care trebuie să te ridici pe placă şi prin prisma faptului că solicită foarte mult echilibrul şi balansarea poziţiei pe placă, lucrează foarte bine talia, spatele, e poziţia cu mâinile lateral ridicate is în mod special musculatura coapselor şi a feselor”, spune Cori Grămescu.

Schiatul, beneficii pentru tot corpul

Vedetă pârtiei rămâne însă schiul!

În principiu schiul e un sport care ajută foarte bine aparatul nostru locomotor, e un sport care ajută psihicul, care place celor care îl practică, are şi o anumită componentta de cardio”, afirmă Alin Popescu, medic primar medicină sportivă .

La schi lucrează mai ales în schiul în condiţii mai sportive, în viteză, lucrează foarte bine musculatura trunchiului, acea musculatură numită core muscles, practic abdomenul, musculatura stabilizatoare a spatelui, toţi muşchii care se ataşează de bazin şi în plus în momentul în care învăţăm să facem schi, pentru că mergem foarte mult în plug, lucrează foarte bine interiorul coapsei, o să simţim acolo prima dată, iar pe măsură ce devenim mai obişnuiţi cu schiatul şi căpătăm poziţia coreta de alunecare pe zăpadă lucrează foarte bine partea din spate a coapsei, fesele, coapsele se modelează foarte frumos în schi”, spune Cori Grămescu.

Sănătate pe patine

Şi pentru că de la un an la altul apar tot mai multe patinoare în aer liber, putem profita de acest lucru pentru a ne modela corpul.

În patinaj trebuie să fii foarte bine coordonat. Dacă nu eşti, înveţi să te coordonezi. Nu ai cum să faci un pas pe gheaţă fără să îţi coordonezi tot corpul cu piciorul care urmează a fi pus pe gheaţă. Pe lângă faptul că păşeşti pe gheaţă, cu timpul, cu exerciţiu, începi să aluneci. Această alunecare dezvoltă un tempo, tempoul dezvoltă un ritm şi încet încet înveţi să te coordonezi, să te sincronizezi cu ţine însuţi şi, ca în muzică, să dezvolţi stilul tău propriu”, afirmă Andreea Ionescu, instructor de patinaj.

În afară de muşchii corpului, patinajul are efecte şi asupra psihicului.

Antrenează foarte mult răbdarea, este unul din beneficiile pe care le aduce vieţii cotidiene: răbdarea şi ambiţionarea că poţi face lucruri pe care alţii le-au început când erau puştani sau mici şi tu le poţi face şi că adult. Patinajul în general exersează această noţiune a echilibrului”, adaugă Andreea Ionescu, instructor de patinaj.

Încălzirea, esenţială în orice sport

Indiferent de tipul de sport, specialiştii recomandă să ne îmbrăcăm gros şi să nu uităm să facem încălzirea.

Depinde de cât de intens facem mişcare şi oricum când ieşim să facem mişcare iarnă e foarte important să ne încălzim. Eu personal recomand să fie o încălzire iniţială nişte exerciții de streching făcute indoor, acasă la noi sau în sala în care ieşim şi ulterior în mediul liber, outdoor care să preceadă exerciţiul fizic, mişcarea respectivă”, afirmă Andreea Ionescu, instructor de patinaj.

În plus, pentru a evita accidentările, trebuie să aveţi echipament de protecţie.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Carmen Iohannis, apariție surprinzătoare înainte de vot. Gestul făcut de prima-doamnă, a urmat exemplul...
Digi FM
Cu frumoasa lui familie, pe covorul roșu. Richard Gere, fericit alături de soția sa și de fiul lui cel mare...
Pro FM
Ultima imagine cu Freddie Mercury. Cum arăta cu trei luni înainte să moară
Film Now
Ashton Kutcher, fotografiat în timpul unei discuții tensionate, după zvonurile privind divorțul de Mila Kunis...
Adevarul
Cum au fost primiți handbaliștii români în Kosovo, la o săptămână după scandalul de pe Arena Națională
Newsweek
Cine poate încasa ultima pensie în caz de deces? Cine ia pensie de urmaș și până la ce vârstă?
Digi FM
Cameron Diaz revine la Hollywood după o pauză de mai bine de 10 ani. Cum arată azi celebra actriță din „Masca”
Digi World
Întâlnire de record. Cea mai scundă femeie din lume și cea mai înaltă femeie din lume s-au cunoscut: "A fost...
Digi Animal World
Un animal misterios, cu aspect „ciudat”, depistat în parcul West Virginia. Locuitorii sunt nedumeriți: „Cum a...
Film Now
Denzel Washington spune că au existat suspiciuni legate de purtarea lui Kevin Spacey cu decenii în urmă...
UTV
Lidia Buble, inselata de fostul iubit: detaliul neasteptat care i-a dezvaluit adevarul despre „Maria”