Spitalul în care aparatura medicală este găsită cu ajutorul unei aplicaţii mobile
Data actualizării: Data publicării:
Rudele pacienţilor din Spitalul Judeţean Alba vor putea găsi salonul pe care îl caută cu ajutorul unei aplicaţii mobile. Programul care se numeşte i-Locate a costat aproape 50.000 de euro. Deocamdată, aplicaţia e folosită de doctori şi asistente pentru a găsi aparatura medicală.
Medicii spitalului din Alba Iulia nu se vor mai plimba dintr-un salon în altul atunci când au nevoie de un anumit aparat medical. Trebuie doar să-și pornească aplicația i-Locate şi să caute pe hartă.
Adriana Lupean, asistentă șefă la Secția de Oncologie: „Această aplicație mobilă ne ajută în momentul în care ne dorim să știm fiecare echipament unde se află. Totodată, ținând cont că un infuzomat un injectomat este mutat la patul unui pacient știm și pacientul dacă se mobilizează, dacă s-a deplasat la baie, de ce stă prea mult în baie și așa mai departe. Deci inclusiv pentru supravegherea pacienților”.
Ideea de "spital inteligent" nu înseamnă însă doar atât. În curând, pacienţii şi rudele lor vor putea folosi aplicaţia ca pe un ghid în spital.
Diana Mârza, director financiar-contabil la Spitalul Județean de Urgență Alba: „Este un program cu finanțare europeană, din care 50% cofinanțare Spitalul Județean de Urgență Alba. Valoarea proiectului este de 48.150 de euro și cuprinde 24 de parteneri a nouă țări, deci suntem nouă ţări în acest proiect din care cinci spitale”.
Spitalul județean de urgența din Alba Iulia este singurul spital din țara care utilizează i-Locate, dar aplicaţia mai e folosită la Muzeul Brukenthal din Sibiu și la Primăria Brașov.