După ani în care şi-au purtat drama în tăcere tot mai mulţi părinţi vorbesc public despre experienţele cumplite prin care au trecut copiii lor. Din diferite locuri din ţară cu toţii au fost trimişi la acelaşi medic- "cel mai bun ortoped"- profesorul Gheorghe Burnei.
Dezvăluire şocantă a unui părinte din Constanţa. Femeia susţine că doctorul Burnei i-a montat fiului ei un dispozitiv improvizat din ciment şi sârmă, care s-ar fi spart şi care i-a pus copilului viaţa în pericol. Şi asta pentru că, spun părinţii, nu au avut 40.000 de euro pentru o proteză performantă. Băiatul a fost salvat la o clinică din Italia, unde dispozitivul a costat 20.000 de euro şi a fost decontat de statul român. Familia se gândeşte acum să îl dea în judecată pe doctor. Medicul Gheorghe Burnei, aflat în arest la domiciliu, nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile.
Drama acestei familii a început în 2013. Într-o zi Alexandru s-a simţit rău la şcoală. După câteva ore de dureri, s-a prăbuşit şi şi-a rupt un picior. A ajuns de urgenţă la Spitalul din Constanţa. Diagnosticul a căzut ca un trăznet: cancer osos.
Mama băiatului: „L-am băgat în gips şi apoi am tot mers la control. Şi nu se lipea osul, nu se suda”.
A fost trimis în capitală, la secţia Oncologie a spitalului Marie Curie. Când starea de sănătate s-a ameliorat, băiatul a ajuns în grija doctorului Gheorghe Burnei. Mama lui Alexandru spune că medicul a decis să îi monteze la femur un dispozitiv din ciment şi sârmă creat de el. „I-a pus un ciment. Un înlocuitor pentru proteză, pentru că n-aveam atunci bani de proteză”.
Femeia spune că după un an dispozitivul s-a crăpat şi că exista riscul ca bucăţi din implant să îi secţioneze copilului piciorul.
Mama băiatului: „Alea s-au rupt şi ăla normal că s-a dus într-o parte şi-n alta. Putea să-i iasă prin piele”
Medicul, susţin părinţii, le-a spus că băiatul are nevoie de un alt dispozitiv care costa 40.000 de euro.
Oamenii nu au reuşit, însă, să strângă toţi banii. Astfel că printr-o fundaţie caritabilă au ajuns în această vară la o clinică în Italia, unde medicii au spus că este o eroare medicală.
În Italia, specialiştii i-au montat copilului o nouă proteză care spune mama a costat 18.000 de euro. Toate costurile intervenţie au fost decontate de statul român prin formularul E112.
Între timp, copilul s-a reîntors la şcoală. Merge doar cu ajutorul cârjelor. După calvarul recuperărilor prin care a trecut, la 11 ani, visează să "repare" oameni şi să le curme suferinţa de care el a avut parte. Spune că vrea să devină doctor: „Am experienţă. Ştiu ce să fac...”