Cinci pacienţi ai secţiei de Neurologie de la Spitalul Judeţean Craiova au fost depistaţi cu o infecţie nosocomială. Este vorba despre o bacterie rezistentă la antibiotice, care asociată cu alte boli poate duce la deces. Este acelaşi spital unde în urmă cu o lună, o secţie întreagă, chiar cea de terapie intensivă a fost închisă după ce au fost descoperite patru bacterii în unitatea sanitară.
Cinci pacienţi internaţi la Secţia de neurologie de la Spitalul de Urgenţă din Craiova au acuzat săptămâna trecută dureri acute de stomac. Doctorii le-au făcut analize şi au descoperit că sunt infectaţi cu o bacterie periculoasă, Clostridium difficile, rezistentă la antibiotice. Conducerea Spitalului a cerut închiderea secţiei şi a sesizat Direcţia de Sănătate Publică Dolj. Inspectorii sanitari au luat probe pentru a descoperi cum s-au infectat pacienţii în spital.
Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj: „Dezinfecţie, dezinsecţie, izolări, plus dacă nu s-au respectat toate normele de igienă, măsuri preventive: amenzi, avertismente. Se poate suspenda temporar activitatea pentru dezinfecţie finală, cum s-a făcut şi la secţia de ATI.”
Valentin Popescu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii: „Au recomandat izolarea cazurilor apărute şi instituirea măsurilor de luptă în focar, şi cel mai important, respectarea normelor de igienă personală, colectivă şi a precauţiunilor universale”.
Între timp, patru din cei cinci pacienţi au fost externaţi.Specialiştii spun că bacteria Clostridium difficile este extrem de periculoasă, asociată cu alte afecţiuni, poate duce chiar la deces.
Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova: „În spital mai există un singur pacient cu infecţie cu Clostridium difficile”.
Secţia de Neurologie a fost mutată în urmă cu un an la acelaşi etaj cu endocrinologia. Rudele pacienţilor reclamă condiţiile improprii din secţie şi se plâng că în salone sunt gândaci.Conducerea spitalului nu a vrut să comenteze imaginile filmate de pacienţi.
Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj: „Şi datorită lipsei de igienă, spălatul pe mâini, spălatul toaletei şi al lenjeriei... poate să se împrăştie. Deci poate să afecteze şi persoanele care intră în contact”.
În secţia de neurologie a Spitalului de Urgenţă Craiova sunt 15 paturi înghesuite în cinci saloane, iar bolnavii au afecţiuni dintre cele mai grave.
În urmă cu o lună la acelaşi spital au fost decoperite 4 bacterii periculoase în secţia de terapie intensivă. Secţia a fost închisă pentru 10 zile după ce familia unei paciente a recvlamat faptul că tânără a murit din cauza unei infecţii luate în spital.