România încă are un număr redus de cazuri de infectare cu coronavirus, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, ci să înăsprim responsabilitatea individuală și limitarea deplasărilor, a declarat la Digi24 Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca.
Medicul a precizat că atunci când se ajunge la un număr foarte mare de cazuri în scurt timp, sistemul de sănătate ajunge în dificultate, iar medicii ajung să fie epuizați, așa cum s-a întâmplat în Italia.
Potrivit medicului, populația e vectorul de transmitere a infecției.
Când transmiterea va fi intercomunitară va fi imposibil să fie controlată, asta se întâmplă în Italia, a spus Țincu.
Potrivit acestuia, esențiale sunt prevenția și limitarea mobilității persoanelor care pot transmite boala.
"Unii oameni nu au înțeles că principala modalitate de transmitere a virusului care stă în puterea noastră e limitarea deplasărilor inutile", a spus medicul.
Medicul a subliniat că România are un număr mic de pacienți cu coronavirus și că nu e o prioritate absolută golirea secțiilor ATI, dar că trebuie atent monitorizată evoluția cazurilor.
Întrebat dacă este eficient spirtul în dezinfectare, medicul a răspuns că spălarea cu apă și săpun este principala recomandare.
"Spirtul, dacă discutăm la alcool, trebuie să aibă peste 60% ca să aibă efect și e în recomandarea OMS", a explicat Țincu.
Redactare G.M.