Noi acuzații la Sf Pantelimon. O asistentă spune că a găsit injectomatul unui pacient scos din priză. Reacția managerului: „Halucinant”

Carla Tănasie Data actualizării: Data publicării:
mana a unui pacient cu oximetru pe deget
Foto: Profimedia Images

Apar acuzații legate de încă o moarte suspectă la secția ATI a spitalului Sf. Pantelimon din București. O asistentă a reclamat că un pacient a murit după ce injectomatul de la patul său a fost scos din priză. Decesul a avut loc acum 3 zile, în plină anchetă asupra a două doctorițe de pe secția de terapie intensivă.

ACTUALIZARE 19.35: Radu Jitianu, managerul Spitalului Pantelimon, a povestit la Digi24 că a primit ieri sesizarea asistentei la două zile după incidentul reclamat.

„O asistentă din ATI mi-a înmânat o sesizare scrisă, pe care ulterior am înregistrat-o și am înaintat-o către Departamentul juridic, vis a vis de un icident întâmplat în data de 10 august, adică sâmbătă, pe turele dumneaei, printre altele cum că ar fi găsit un injectomat decuplat, care era cuplat la pacient, în seringă fiind substanțe care mergeau la pacient, dar era decuplat de la priză. Treaba asta s-a întâmplat după 48 de ore”, a spus el.

„Nu a anunțat în ziua respectivă nici medicul șef de gardă ATI, nici linia a doua de pe ATI, nici garda de pe chirurgie care în weekend și în timpul săptămânii după ora 16 are atribuții de director medical”, a adăugat Jitianu.

„Am înaintat toate documentele către organle de anchetă. O să facem probabil o comisie de anchetă care să ia declarații la tot personalul ATI din ziua respectivă. Din păcate sunt camere numai pe hol, nu și în saloane”, a mai spus managerul.

Întrebat ce părere are despre ce se întâmplă la spitalul a cărui conducere abia a preluat-o, medicul a răspuns: „Halucinant”.

 

O asistentă a sesizat ieri în scris managerul că în 10 august a găsit în secția de terapie intensivă un injectomat scos din priză.

În momentul în care a văzut această sesizare, managerul a verificat dacă asistenta a anunțat la momentul respectiv șeful de secție sau asistentul șef, lucru care nu s-a întâmplat.

Medicul, care este chirurg și care l-a operat pe pacientul al cărui injectomat a fost scos din priză a sesizat imediat parchetul.

De la momentul în care asistenta a găsit injectomatul scos din priză și până la momentul în care a făcut sesizarea, pacientul a decedat. Este vorba despre o persoană în vârstă, care suferea de mai multe boli și era într-o stare gravă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...