Grupul Digi | RCS&RDS sărbătoreşte Ziua Mondială a Donatorului printr-o campanie de donare de sânge care s-a desfăşurat pe parcursul acestei săptămâni. Peste 500 de colegi din toată ţara au donat sânge pentru bolnavii din spitale care aşteaptă o şansă la viaţă. Împreună putem reda speranţa celor care suferă pe un pat de spital printr- un gest atât de simplu. Vă invităm şi pe dumneavoastră în acest demers de alinare a suferinţei pacienţilor care au nevoie de noi.
În România sunt 41 de centre de donare de sânge. Cea mai mare cerere din partea spitalelor este la Centrul de Transfuzii Bucureşti: 500 în fiecare zi. Cu greu sunt onorate solicitările medicilor pentru că sunt puţini donatori: 250 zilnic şi ar fi nevoie de dublu. Grupul Digi | RCS&RDS şi-a propus să contribuie la creşterea numărului donatorilor, aşa că a demarat campania „Digi donează viaţă”.
Andrei Niculescu, jurnalist Digi Sport: De sânge e nevoie mereu, în fiecare zi sunt oameni care suferă. E doar o faptă bună, iar pentru o faptă bună nu e târziu niciodată.
Angajată Digi | RCS&RDS: Sunt donator de doi ani de zile, donez în mod constant. Este o inițiativă foarte bună și mă bucur că Digi | RCS&RDS desfășoară o astfel de campanie.
Peste 500 de angajaţi ai Digi24 şi RCS&RDS au donat sânge în mai multe centre din ţară, dar şi în Bucureşti.
Această campanie va ajuta la final aproximativ o mie de pacienți care așteaptă în spitale să vină sângele care să îi salveze.
Numai 2% dintre români donează sânge, procent care situează România pe un loc ruşinos în Europa. Campania „Digi donează viaţă” şi-a propus să schimbe aceste cifre. Printre cei care susţin acest demers este CEO ul grupului Digi | RCS&RDS Serghei Bulgac care a şi donat sânge în centrul mobil pus la dispoziţie de Centrul de Transfuzii Sanguine Bucureşti.
Serghei Bulgac, CEO Grupul Digi | RCS & RDS: Credem că donarea este un act de solidaritate socială și un gest de importanță majoră pentru societate. Asta ne-a motivat să lansăm această campanie.
Sute de colegi din toată ţara din grupul Digi s-au alăturat acestui efort şi ne dorim ca un număr și mai mare de oameni să se alăture campaniei, fiind convinși de știrile și de campania produsă de jurnaliștii Digi24.
Angajată Digi | RCS&RDS: Dorim să donăm sânge pentru a ajuta oamenii care au nevoie într adevăr de sânge. Poate și noi o să fim puși vreodată în această situație.
Camelia Roşu, director Centrul de Transfuzie Sanguină Brasov: Pentru a acoperi această nevoie de sânge este esențial ca populația să doneze în flux continuu. Vrem să sărbătorim Ziua Mondială a Donatorului de Sânge în special pentru cei care au donat voluntar.
În Timisoara, Deva și Reșița s-au înscris peste 100 de donatori. Prin această campanie putem dovedi că putrem creşte procentul de 2% de donatori.
Rodica Lighezan, director Centrul de Transfuzie Sanguină Timişoara: Necesarul spitalelor este în creștere. Suntem în iunie și în general iunie, iulie sunt luni în care consumul de sange e ridicat. Orice campanie cu donatori care doresc să salveze vieți este binevenită.
Angajat Digi | RCS&RDS: Am participat la această acțiune, dar nu este prima oară când donez. Sunt un donator frecvent și mă bucur de fiecare dată la gândul că sângele meu va salva o viață.
Pacienţii care au nevoie de sânge sunt cei care suferă de boli incurabile, boli cronice, cei care necesită intervenții chirurgicale complexe, sau cei care provin din accidente rutiere grave. În spitalele din România este nevoie de sânge în fiecare zi. Trebuie să știți că o singură donare poate salva trei vieți.
Doina Goşa, director Centrul de Transfuzie Sanguină București: Transfuzia nu reprezintă un tratament pentru afecțiunile banale, transfuzia este ultima soluție a medicului curant. Este nevoie mare de sânge și cu greu facem față solicitării spitalelor și Bucureștiul singur nu reușește cu colecta pe care o avem.