Pentru cuplurile care se confruntă cu infertilitatea, drumul până la obținerea unei sarcini poate fi greu de parcurs, dar, cu sprijin din partea celor dragi și cu ajutorul unor medici experimentați, supraspecializați în reproducere umană asistată medical, tot efortul depus va fi încununat cu succes. Cei doi parteneri își pot împlini visul de a-și ține bebelușul în brațe.
Pentru ca acest drum să fie mai ușor de străbătut, partenerii care se confruntă cu probleme în obținerea unei sarcini pe cale naturală trebuie să beneficieze de consiliere psihologică și de toate serviciile medicale disponibile, astfel încât să identifice ce soluții există în cazul lor și care sunt pașii de urmat.
Fertilizarea in vitro poate fi o metodă potrivită pentru aceste cupluri. Este important de știut că există mai multe proceduri FIV, de aceea tratamentul recomandat trebuie să fie personalizat, adaptat nevoilor și stării de sănătate a celor doi parteneri. Pentru a stabili care este cea mai potrivită soluție pentru obținerea unei sarcini, medicul specialist în reproducere umană asistată va recomanda o serie de analize și investigații imagistice specifice, atât pentru pacientă, cât și pentru partener.
Cu ajutorul FIV, multe cupluri își pot împlini visul de a avea un copil, dar este important să se adreseze unui centru medical specializat, unde pot beneficia de experiența unor medici supraspecializați în tratamentul infertilității și în proceduri de reproducere umană asistată medical.
Fiecare an care trece în așteptare scade șansele obținerii unei sarcini chiar și prin aceste metode avansate. De aceea, prima consultație pentru evaluarea fertilității ar trebui să aibă loc după 12 luni de contacte sexuale neprotejate în urma cărora nu s-a obținut o sarcină, sau după 6 luni dacă pacienta are peste 35 de ani.
De asemenea, este foarte important ca discuția cu medicul specialist să fie cât mai deschisă, iar cuplurile care se confruntă cu probleme de fertilitate să ceară și ajutorul unui psiholog, dacă simt nevoia. Infertilitatea nu este un motiv de rușine sau de stigmatizare, este doar o problemă medicală care, de multe ori, se poate rezolva prin tratamente de specialitate sau prin proceduri medicale avansate, cum este fertilizarea in vitro.
Desigur, pregătirea profesională, experiența personalului medical și dotările centrului sunt esențiale pentru creșterea șanselor de reușită ale unei proceduri FIV. Centrul de fertilizare in vitro SANADOR dispune de cele mai performante echipamente medicale disponibile în prezent, astfel încât pacientele și partenerii lor se pot bucura de servicii medicale complete și integrate – analize de laborator, investigații imagistice și minim invazive pentru identificarea cauzei infertilității, în funcție de indicația stabilită, și de o gamă variată de proceduri de fertilizare in vitro, inclusiv FIV cu ICSI și FIV cu ovocite donate.
La Centrul FIV SANADOR, echipa este formată din medici cu înaltă pregătire profesională, supraspecializați în tehnici de reproducere umană asistată medical, cu experiență îndelungată în acest domeniu și cu multe sarcini obținute prin proceduri de fertilizare in vitro. De asemenea, pentru monitorizarea sarcinii și pentru naștere în siguranță, pacientele pot alege Maternitatea SANADOR, parte a Spitalului Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din București, care poate asigura servicii medicale avansate, chiar și pentru sarcinile cu risc.
În perioada 6 - 11 noiembrie este marcată Săptămâna Europeană a Fertilității, o bună ocazie pentru a înțelege mai bine ce înseamnă problemele de fertilitate și ce soluții concrete există pentru a transforma în realitate un vis care este numai aparent imposibil.