Video Românii care pleacă în vacanță de pe Otopeni stau la cozi interminabile la controlul de securitate, la check-in și chiar și la toalete

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie otopeni
Aglomerație pe Aeroportul Otopeni din Capitală. Foto: Captură Digi24

Aeroportul Otopeni a devenit un adevărat furnicar, indiferent de zi sau de oră, pentru că în această perioadă tot mai mulți români pleacă în vacanță. Cozi de sute de oameni s-au format încă de azi-noapte la ckeck-in, la controlul de securitate, la mâncare și chiar și la toalete. David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor, a declarat la Digi24 că întârzierile și aglomerația din aeroporturi au devenit o problemă generală în Europa, iar în România situația este mai bună comparativ cu alte state.

La aeroportul Henri Coandă, traficul pe primele 4 luni ale anului a depășit 3 milioane de pasageri. Traficul aerian a înregistrat valori peste așteptări, reducându-se din decalajul față de 2019, cel mai bun an din istoria traficului aerian, și atingând aproximativ 80% față de nivelul din 2019.

David Ciceo, președintele Asociației Aeroporturilor: "Este o problemă generală în Europa cu aglomerația și întârzierile. Situația în România este mai bună decât în restul Europei. Ne pare rău pentru neplăcerile pasagerilor, încercăm cu companiile de handling și companiile aeriene să atenuăm cât mai mult cauzele acestor întârzieri, cauza acestei aglomerații, lipsa de personal pe aeroporturile mari din Europa, lipsa de personal pentru companiile aeriene și companiile de handling în perioada de criză."

Citește și: VIDEO Haos pe aeroportul Heathrow din Londra. Mormane de bagaje au fost abandonate în fața unuia dintre terminale

Ciceo spune că una dintre principalele cauze o reprezintă disponibilizarea personalului în timpul pandemiei. Acesta a avut și câteva recomandări pentru turiștii care pleacă în această perioadă din țară cu avionul.

"Au disponibilizat personal, traficul a crescut destul de brusc în luna mai 2022. Față de mai 2021, traficul e de trei ori mai mare în România și la fel în Europa. Oamenii trebuie să se informeze la companiile aeriene, legat de charterele turistice. Cu o zi înainte să verifice din nou ora și zborul. Ar trebui să fie cu trei ore înainte în aeroport, ca să reușească să facă check-in și toate procedurile", a mai spus președintele Asociației Aeroporturilor, la Digi24.

Oamenii se plâng de faptul că nu primesc informații cu privire la întârzierile apărute.

- Noi stăm aici de aseară, trebuia să decolam la 23.40, ne-au amânat până la 1.40 , nu știm de ce. Ne-au urcat în avion și ne-au coborât. Ne-au programat azi pentru ora 1.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri