Video Românii au golit din nou rafturile magazinelor din cauza carantinei

Data actualizării: Data publicării:
aglomeratie la intrarea in supermarket
11 localități din județul Ilfov se află în carantină Foto: Profimedia Images

Intrarea mai multor orașe și comune în carantină a golit din nou rafturile magazinelor. Oamenii s-au înghesuit după provizii chiar înainte ca măsurile restrictive să intre în vigoare. În Otopeni, una dintre localitățile din județul Ilfov care se află de sâmbătă în carantină, pachetele cu făină, orez și mălai au dispărut primele. 

În imagini se vede cum într-un un magazin din Otopeni, rafturile cu făină, orez, mălai și conserve s-au golit cu câteva ore înainte ca orașul să se închidă. La fel s-a întâmplat în weekend și în localități din județul Constanța. Cozile la casele de marcat au fost lungi, iar cărucioarele pline ochi. 

Mai multe localități din Ilfov sunt în carantină, între care orașul Otopeni

Localitățile și satele din jurul Bucureștiului s-au închis una câte una, din cauza creșterii ratei de infectare cu Covid-19. Vineri seară au intrat în carantină Chiajna și Bragadiru, iar cu o seară înainte, Clinceni și Berceni. Alte șase localități din Ilfov și șapte din Constanța sunt pe lista celor carantinate. În Ilfov, este vorba de Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești-Leordeni care s-au închis de sâmbată, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile. 

În județul Constanța, șeful DSU, Raed Arafat, a semnat ordinul de carantinare pentru localitățile Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu, Medgidia , Valu lui Traian, și Techirghiol, din Județul Constanța. Carantina a intrat în vigoare în data de 21.11.2020, de la ora 20:00.

Sociologul Gelu Duminică a explicat la Digi24 care este motivul comportamentului adoptat de românii care locuiesc în localitățile carantinate. 

"Și alții au nevoie de lucruri de care și noi avem nevoie și este indicat să consumăm cu cumpătare. Adică să nu consumăm baxuri, ci să cumpărăm trei kilograme de orez, făină, sperând că imediat după ce le termini o să cumperi alte kilograme. Însă, lipsa mâncării este o frică pe care societatea românească o experimentează de zeci de ani, plus slaba încredere în capacitatea statului de a ne sprijini sau de a ne proteja, dar și slaba solidaritate pe care o avem de foarte multe ori în societate. Toate astea se acutizează într-o situație de criză", a explicat sociologul la Digi24. 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri