România, una din țările cu cea mai scumpă apă plată îmbuteliată din Europa. Locul în care o sticlă de apă costă peste 15 lei

Data actualizării: Data publicării:
Young,Asian,Beautiful,Tourists,Relax,In,Front,Of,Their,Cars
Cât costă o apă plată în București. Sursa Foto: Shutterstock

Apa îmbuteliată din România este printre cele mai scumpe din Europa. Plătim mai mult decât în Grecia, Spania sau Italia. Iată cât plătesc bucureștenii pentru o sticlă de apă plată, în comparație cu oamenii din alte țări. 

Andreea Burghelea, jurnalist Digi24: O sticlă cu apă de 0,5 litiri într-un magazin de cartier din sectorul trei al Capitalei costă 3,50 lei. La doar câțiva pași se află o benzinărie.  Același produs, dar cu doi lei diferență: într-o benzinărie o apă costă 5, 50 lei.

 

Reporter: Vreau și eu o apă plată, vă rog. Cât costă?
Vânzător: 15,50 lei.

Recapitulăm: dacă într-un magazin alimentar sau supermarket o jumătate de litru de apă costă 3,50 lei, același produs la benzinărie sau gară e cu 2 lei mai scump. Într-un magazin din aeroport, e de aproape cinci ori mai scump. România este printre țările cu cea mai scumpă apă îmbuteliată.

Alin Petrică, corespondent Digi24 în Spania: În Spania, o țară foarte călduroasă, dreptul la apă potabilă este garantat, de aceea sunt fântâni în toate orasele, satele și stațiunile turistice, cum este aceasta. Oricine poate veni să-și umple sticla și să-și potolească setea. Sau poate să cumpere o apă de la supermarket. Eu am dat pe aceasta 40 de eurocenti, dacă o luam de la terasă era  1,20 euro, dacă o luam de la aeroport era un 1,50 euro. 

În supermarketurile din Italia, o sticlă de apă la jumătate de litru costă 20 de eurocenți. La restaurant sau bar, de exemplu, o apă costă doar un euro. Iar în Grecia, același produs se vinde cu 80 de eurocenți.

Editor : Andreea Burghelea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri