Riscurile actualei epidemii de rujeolă din România
Data publicării:
Epidemie de rujeolă în România, pentru prima dată în ultimii 11 ani. Este semnalul de alarmă al Ministerului Sănătății. Trei copii au murit, iar numărul celor care s-au îmbolnăvit a crescut anul acesta de aproape o sută de ori comparativ cu anul 2015. Discutăm acest subiect cu dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase Spitalul Matei Balş.
Vaccinarea este importantă atât la nivelul individului, dar și să prevină o epidemie. Nu trebuie să așteptăm să avem cazuri severe ca să ne gândim la vaccinare. Vaccinarea este importantă pentru a prevenit epidemia de rujeolă.
În orice afecțiune, precum în rujeola, vor fi cazuri severe la care se va ajunge și la deces. Cu cât vârsta e mai mică, cu atât riscul e mai mare.
Apariția acestor îmbolnăviri nu ține neapărat de vaccin, pur și simplu au fost cazuri sursă și de aici au ajuns îmbolnăvirile în mai multe colectivități.
E posibil ca și părinții să facă rujeolă, dacă nu au facut în copilărie și astfel să transmită copilului boala.
Pentru a diminua șansele contractării rujeolei este indicată evitarea copiiilor care au simptomatologie respiratorie, evitarea locurilor aglomerate și să se spele pe mâini.