Regele Mihai a fost un copil pasionat de sport dar şi de fotografie iar la vârsta de 9 ani şi-a făcut primul selfie. Sunt detalii pe care le aflăm din presa vremii. Ziarele interbelice au relatat pe larg principalele momente din viaţa principelui Mihai, devenit pentru prima dată rege la vârsta de 6 ani. „Universul”, „Dimineaţa”, „Cuvântul” sau „Curentul” i-au consacrat sute de pagini Regelui, iar acum fiecare filă are valoarea unui document istoric.
„Familiei regale i-a răsărit un nou lăstar. El asigură continuitatea dinastiei pentru trei generaţiuni...". Aşa a început articolul din ziarul Dimineaţa care anunţa pe 28 octombrie 1921 naşterea principelui Mihai. Cotidianul Universul nu ratează nici el evenimentul.
Toma Petcu, reporter Digi24: Sub fotografie este buletinul medical al naşterii principelui Mihai şi spune undeva la sfârşit că "ASR a dat naştere la orele 19:40 unui principe de constituţie destul de satisfacătoare. Starea augustei mame este ameliorată.
Ziarul a publicat şi proclamaţia regelui Ferdinand către popor: „Sunt încredinţat că întreg poporul român, care atât în clipele de bucurie ca şi în cele de grele griji a fost totdeauna sprijinul Tronului şi Dinastiei, va sărbătroi cu însufleţire fericitul eveniment împreună cu Mine şi Familia Mea. Dragostei poporului Meu prea iubit, încredinţez pe principele nou născut”.
În iulie1927, Regele Ferdinand moare, iar Mihai devine Rege la vârsta de 6 ani. Fiind minor s-a instituit o Regenţă. Presa vremii relatează subiectul pe larg. Ziarul „Cuvântul” anunţă că micul Rege a sosit în Capitală: „Eri după amiază la orele 3 a sosit în Capitală, cu un tren special, regele Mihaiu, însoţit de principesa mamă şi de d. Ionel Brătianu, preşedintele de consiliu..." Universul publică o fotografie cu Regele Mihai alături de membrii Regenţei salutându-i pe membrii Adunării Naţionale care îl ovaţionau. Purta pantaloni scurţi albi, o cămaşă albă şi cravată neagră.
Tot din Universul aflăm cum şi-a făcut Regele Mihai primul selfie. Se întâmpla în iunie 1930 pe când avea doar 9 ani: „MS Regele Mihai, afară de dragostea specială specială pe care o are pentru diferite sporturi, este şi un mare iubitor al artei fotografice... Fixându-şi singur aparatul, şi-a "compus" o figură foarte serioasă şi a aşteptat până s-a desfăcut declanşatorul.
După ce în 1930 Carol al II-lea revine pe Tron, în 1940 abdică, iar Mihai redevine Rege.
Toma Petcu, reporter Digi24: „După urcarea pe Tron a Regelui Mihai, în data de 9 septembrie 1940 ziarul Curentul publică o fotografie în care mii de oameni ovaţionează în piaţa palatului. A doua zi, marţi pe 10 septembrie 1940 publică o altă fotgrafie din copilăria regelui mihai în care acesta stă lângă o fântâna arteziană... O zi mai târziu pe data de 11 septembrie 1940 în care Regele Mihai şi generalul Antonescu ascultă în genunchi, la Patriarhie, serviciul religios pentru sfinţirea urcării pe Tron a Majetăţii Sale regelui Mihai I”.
În 23 iunie 1941 ziarul „Universul” anunţă cu litere de-o şchioapă, pe prima pagină, intrarea României în război. Fotografia Regelui Mihai este pusă între cea a lui Hitler şi a generalului Antonescu.
O zi mai târziu, ziariştii publică telegrama pe care Regele i-o trimite generalului Antonescu: „În clipa când trupele noastre trec Prutul şi codrii Bucovinei pentru a reîntregii sfânta ţară a Moldovei lui Ştefan cel Mare, gândul Meu se îndreaptă către Domnia Voastră, Domnule General şi către ostaşii ţării...”.