Propagandă pro-referendum în școli și pe străzile orașelor. Oamenii sunt chemați să „apere copiii României”
Data actualizării: Data publicării:
Mai sunt două săptămâni până la referendumul pentru redefinirea familiei, care se va desfășura pe 6 și 7 octombrie, iar în multe locuri din țară au început deja eforturile pentru mobilizarea populației la vot.
În unele școli, preoții au început să meargă la ședințele cu părinții, în școli, și răspândesc pliante în care oamenii sunt încurajați să meargă la referendum și să voteze „Da”. În Brașov au apărut inclusiv afișe publicitare în centrul orașului, cu mesajele „vino la referendum” sau „apără copiii României”.
„Dacă nu vii la vot, doi bărbați vor putea adopta un copil, iar în școală copiii vor fi învățați că mama nu e femeie și tata nu e bărbat”, scrie pe unul dintre afișele în care oamenii sunt chemați la referendum.
Există informații și că profesorii ar fi început să se implice activ în mobilizarea populației la vor. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi vor merge în cursul zilei de joi, 20 septembrie, la o şcoală din comuna Voineşti, pentru a verifica o informaţie conform căreia un cadru didactic s-ar fi implicat în campania electorală prilejuită de referendumul de revizuire a Constituției.
Verificarea inspectorilor şcolari de la Iaşi vine după ce miercuri, 19 octombrie, reprezentanţii instituţiei au fost sesizaţi că o învăţătoare de la Şcoala din Voineşti s-ar fi implicat în campania electorală referitoare la revizuirea Constituţiei. Concret, primele informaţii arată că o învăţătoare ar fi strâns semnături de la părinţi prin care să se ateste că aceştia vor participa la referendum, „pentru susţinerea familiei tradiţionale”.
Pe de altă parte, la școala “Sfântul Voievod Ştefan Cel Mare”, din Oneşti, la ședințele cu părinții a participat și un preot, care i-a încurajat să meargă la referendum.
„Noi am venit chemaţi de diriginte în legătură cu începerea noului an şcolar: Ne refeream la ale noastre când a venit directorul cu preotul şi ne-a sfătuit să votăm pentru familia tradiţională”, a declarat un părinte, pentru Știrile ProTV.
Directorul școlii a confirmat că i-a permis preotului să participe la ședința cu părinții, spunând că „am fost de acord cu inițiativa Bisericii Ortodoxe de a se adresa câteva minute părinților, cu îndemnul de a participa la referendum și a susține familia tradițională, pe care și noi o considerăm o valoare fundamentală”.
Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie se va desfăşura în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, solicitând instituţiilor implicate în organizarea lui să dea dovadă de reponsabilitate. Dăncilă a subliniat că referendumul nu este împotriva „minorităţilor sexuale”, ci reprezintă doar un efect al unui demers cetăţenesc. Premierul a cerut, de asemenea, partidelor din opoziţie să nu mai facă apel la boicotarea referendumului şi să se poziţioneze clar faţă de el.