Muncitorii îngropați sub tone de moloz la Mina Uricani au fost găsiți decedați

Data actualizării: Data publicării:
uricani
Foto: ISU Hunedoara

UPDATE: Ambii muncitori îngropați sub dărâmături la Mina Uricani, în vârstă de 31 și 41 de ani, au fost găsiți decedați.


Echipele de salvatori au reuşit să ajungă, joi dimineaţa, la prima victimă surprinsă de tonele de moloz rezultate în urma prăbuşirii turnului de extracţie de la fosta exploatare minieră Uricani, bărbatul fiind găsit decedat, informează Agerpres.

"Unul dintre muncitorii prinşi sub turnul de extracţie prăbuşit al minei Uricani a fost găsit. Se fac eforturi pentru scoaterea acestuia de sub o placă de beton. Nu prezintă semne că ar fi în viaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Anemona Doda.

Echipele de salvare au reluat, joi dimineaţa, operaţiunea de căutare a celor doi muncitori care au fost surprinşi sub moloz după surparea turnului de extracţie de la Mina Uricani, din Valea Jiului.

O echipă lărgită a Detaşamentului Petroşani, alcătuită din nouă pompieri, a demarat acţiunea de îndepărtare a molozului rezultat în urma prăbuşirii.

Pompierii acţionează cu echipamente aflate în dotarea containerului multirisc şi sunt sprijiniţi de cinci utilaje grele ale firmei de ecologizare, ale exploatării miniere şi ale Consiliului Local Uricani.

Un turn de extracţie a cărbunelui din subteran, cu o înălţime de câteva etaje, s-a prăbuşit miercuri şi a surprins doi muncitori, cu vârstele de 31, respectiv 41 de ani, care lucrau la o firmă care se ocupă cu operaţiuni de demolare. Cei doi bărbaţi se aflau într-un utilaj care lucra la ecologizarea minei Uricani.

În operaţiunile de căutare a celor doi muncitori prinşi miercuri sub mii de tone de moloz au fost angrenaţi, miercuri, 40 de pompieri specializaţi în activităţi de căutare-salvare şi ajutor medical.

La faţa locului a fost folosită o cameră cu termoviziune, iar echipele de salvare au fost ajutate de cinci câini antrenaţi pentru misiuni de căutare, aceştia fiind aduşi de la ISU Hunedoara, Salvamont şi Asociaţia "Câini de Salvare Transilvania".

Turnul cu schip de la Mina Uricani urma să fie dărâmat în cursul zilei de joi, în cadrul programului de ecologizare a exploatării.

Turnul era folosit în procesul de extracţie a cărbunelui la exploatările miniere.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri