Pregătiri pentru megafurtună. Containere pentru evacuarea persoanelor în Galați

Data actualizării: Data publicării:
TIMISOARA - COVID-19 - CONTRAINERE - CARANTINA
Judeţul Galaţi intră sub avertizare Cod Roşu de ploi şi inundaţii duminică noapte, la ora 00.00. Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Primarul comunei Pechea din județul Galați, Mihăiţă Măncilă, a anunţat că sunt pregătite 100 de module pentru adăpostirea persoanelor evacuate, în contextul în care s-a dispus evacuarea preventivă a celor care locuiesc pe albia râurilor şi în zonele cu risc la inundaţii, scrie Agerpres. Judeţul Galaţi intră sub avertizare Cod Roşu de ploi şi inundaţii duminică noapte, la ora 00.00.

„Suntem pregătiţi cu 100 de module pentru evacuarea persoanelor din zonele cu risc la inundaţii. Modulele sunt dotate cu paturi, saltele, tot ce este necesar şi sunt amplasate într-o zonă neinundabilă. Am înştiinţat populaţia că suntem pregătiţi cu aceste module. Am anunţat toate persoanele vulnerabile, toate persoanele mai în vârstă. Sunt multe persoane vulnerabile în comună, dar nu toate vor dori să meargă la module, sunt multe care merg la rude, dar ele au fost înştiinţate că, în seara asta, la ora 00,00, avem Cod Roşu şi ne pregătim pentru această situaţie. Nu cred că vor exista persoane care nu vor dori să îşi părăsească locuinţele. Dacă totuşi vom avea astfel de situaţii, le vom evacua cu forţa. Toată comuna e plină de armată, de pompieri, le vom cere sprijinul şi îi vom evacua cu forţa”, a declarat duminică, pentru AGERPRES, Mihăiţă Măncilă, primarul comunei Pechea din județul Galați.

2.000 de case inundate într-o singură comună

Dintre cele 28 de localităţi din judeţul Galaţi afectate de inundaţiile din 14 septembrie, în comuna Pechea s-a înregistrat cel mai mare număr de case inundate - 2.000. Puhoaiele de apă au pătruns inclusiv în grădiniţă, şcoală şi dispensarul din comună.

„Mai avem mult de lucru în casele care au fost inundate. Din toate casele s-a scos mâlul, s-a făcut curăţenie, dar sunt şi case în care nu se mai poate locui. Avem aproape 700 de familii afectate. Unii localnici au început reparaţiile pe cont propriu, dar mai avem şi persoane care se folosesc de lucrul acesta şi au transformat-o în campanie electorală", a afirmat primarul comunei Pechea.

În cele 28 de localităţi din judeţul Galaţi, viitura din 14 septembrie a afectat drumuri naţionale, drumuri judeţene şi comunale, poduri, podeţe, străzi, obiective culturale, sedii de instituţii, unităţi de învăţământ, fântâni, reţele de alimentare cu apă şi canalizare, teren arabil, culturi, solarii, sere, drumuri forestiere, cale ferată şi construcţii hidrotehnice.

Valoarea estimată a pagubelor produse pe drumurile judeţene afectate de inundaţiile din 14 septembrie se ridică la 62,2 milioane de lei, potrivit unui bilanţ preliminar efectuat, săptămâna trecută, de Consiliul Judeţean Galaţi, după evaluarea avariilor de pe drumurile judeţene şi podurile din infrastructura pe care o administrează.

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ion Iliescu despre secretul care l-a ajutat să câștige trei mandate de președinte: „Nu am avut internet, nu...
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Povestea melodiei „Candle in the wind”. De ce familia regală nu a fost de acord să fie cântată la...
Film Now
Fosta soție a lui Johnny Depp profită din plin de timpul petrecut cu fetița sa. Amber Heard, surprinsă în...
Adevarul
Un român din Marea Britanie a omorât din greșeală un bătrân de 94 de ani în timp ce îi fura cardul. Ce...
Newsweek
Meteorologul ce susține că România NU e lovită de ciclon. Care e adevărul despre ploile din România?
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
Chris Hemsworth, topit după frumoasa lui soție încă de la prima vedere. L-a dat pe spate cum a apărut Elsa...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...