VIDEO. Cu ce fel de mască și-a făcut apariția George Simion în Parlament: „Este foarte regulamentară, ea este conformă”

Data actualizării: Data publicării:
george simion
George Simion este liderul partidului AUR, surpriza alegerilor din 6 decembrie. Foto: Facebook

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Parlamentul astăzi, 21 decembrie. Noii aleși au început deja să-și preia mandatele, însă e nevoie și de validarea lor. Liderii partidelor parlamentare și-au însoțit colegii în Parlament, duminică, pentru preluarea oficială a mandatelor în noul legislativ. 

Toți deputații și senatorii aleși au fost nevoiți să treacă de prima etapă, cea birocratică, pentru preluarea noului mandat. Fiecare a venit și cu promisiuni pentru alegători.

Promisiuni din partea „veteranilor”

„Așa cum am promis, voi fi în continuare vocea oamenilor din București și din întreaga țară, mă voi alătură colegilor mei pentru a susține proiecte foarte benefice pentru români. Chiar dacă noi am câștigat alegerile, după cum ați văzut, puterea s-a împărțit între partidele care au pierdut aceste alegeri”, a declarat Gabriela Firea, senator ales al PSD, fost primar general al Capitalei.

Întrebată dacă în grupurile PSD se mai vorbește de un boicot, Gabriela Firea a spus că nu s-a discutat despre o astfel de posibilitate. „În schimb, am discutat cum putem să-i apărăm pe români de abuzurile puterii în parlament”, a adăugat ea.

Și Ludovic Orban, deputat ales PNL, și-a făcut apariția în Parlament duminică. 

Întrebat cum este să fie din nou în Parlament (Ludovic Orban nu a mai candidat la alegerile parlamentare din 2016 - n.r.), liderul liberal a spus că pentru că „este o adevărată onoare” să poată reprezenta cetățenii români pentru încă patru ani. „În acești patru ani voi face aceleași lucruri pe care le-am făcut de-a lungul carierei mele publice, voi servi românii cu bună-credință, dedicare și tot profesionalismul”, a promis fostul premier. 

„S-a mers mai repede, a fost mai putin timp, cu circuitul, ceea ce arată un progres, efectul USR-Plus în Parlament, e clar”, și-a împărtășit impresiile și Dan Barna, proaspăt reales deputat USRPLUS.

„Avem nevoie de reformă structurală, reală, în România și în acești 4 ani sperăm să reușim să facem acest lucru”, a declarat Claudiu Năsui, și el deputat USRPLUS reales.

„Este un nou mandat pe care vrem sa-l folosim în interesul oamenilor, cu legi care să nu mai modifice peste noapte toate lucrurile, astfel încât oamenii să aibă predictibilitate și, de asemenea, să avem o guvernare care să schimbe România și oamenii să nu își mai dorească să mai plece din țară”, a comentat Florina Presadă, senator reales USRPLUS.

Palatul Parlamentului, o clădire încurcată

Unii parlamentari, aflați la primul mandat, au întâmpinat ceva dificultăți cu orientarea în Palatul Parlamentului.

- Cu orientarea prin clădire cum e?

- Deocamdată e zero, ce să spun, deocamdată a fost bine că sunt semnele și oamenii care ne ajută, dacă ar fi fără semne, nu aș ști, e prima oară, n-am mai fost aici, mărturisește Daniel Blaga, deputat ales USR-PLUS.

Și cei de la partidul AUR au avut probleme, însă liderul partidului, George Simion, a captat atenția când și-a făcut apariția, la preluarea mandatului, cu o mască transparentă.

- Cum a fost prima zi în Parlament, am văzut că ați avut dificultăți în clădire, cel puțin colegii dumneavoastră cei noi? l-au întrebat reporterii.

- Suntem noi, învățăm și până la urmă, nu este așa de complicat, este o clădire făcută de poporul român pentru poporul român, a răspuns George Simion.

- Ați avut probleme să intrați cu această mască în Parlament?

- Este foarte regulamentară, ea este conformă, a dat asigurări liderul AUR. Domnul Ciolacu a fost impresionat de masca noastră și i-am promis că o să-i dau cadou și dumnealui o mască similară, a adăugat George Simion. 

george simion cu masca transparenta - captura
George Simion, liderul AUR, și-a făcut apariția în Parlament cu o mască transparentă Foto: captură video

Citiți și:  Noii parlamentari își preiau mandatele. Daniel Ghiță a purtat mască, Dumitru Coarnă, liderul sindicatului polițiștilor, a adus scutire

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri