Întrebat de jurnalişti, la finele discuţiilor cu FMI, dacă există o precizare legată de privatizarea CFR Marfă în noul acord, premierul a precizat că există o astfel de precizare, alături de privatizări precum cele de la Hidroelectrica, Nuclearelectrica sau Romgaz.
„Legat de CFR Marfă, miercuri vă prezentăm exact prevederile. Este o prevedere foarte bună pentru România şi foarte proastă pentru unii”, a spus Victor Ponta.
Solicitat să precizeze pentru cine anume este o prevedere proastă, premierul a spus că pentru „toţi cei care se bucură la lucruri mici”.
De asemenea, în cazul convocării Consiliului Suprem de Apărare a Țării, Victor Ponta a afirmat că vicepremierul Gabriel Oprea îl va înlocui cât timp el va fi în concediu.
„De joi am înlocuitor la conducerea Guvernului, care are dreptul de a mă reprezenta în totalitate, dacă e ceva care apare într-o oră, două ore. Domnul vice-premier Oprea are puteri depline”, a spus Victor Ponta.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că, în cadrul discuţiilor cu delegaţia FMI, a „pregătit terenul” pentru care premierul Victor Ponta să poate pleda pentru reluarea licitaţiei în privinţa CFR Marfă.
Victor Ponta a declarat, acum patru zile, la Sibiu, că dacă CSAT nu avizează privatizarea CFR Marfă, atunci aceasta nu va fi făcută.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la începutul săptămânii trecute, că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită. El a mai spus că Grupul Feroviar Român - GFR, câştigătorul licitaţiei pentru CFR Marfă, are propriile credite şi trebuie să împrumute "circa 200 de milioane să plătească noua companie", nefiind prea multe bănci dispuse să finanţeze această sumă.
Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Bogdan Oprea, a declarat, miercuri, că CSAT nu poate aviza contracte de privatizare, iar premierul Victor Ponta nu cunoaşte obiectul de activitate al Consiliului şi încearcă să fugă de responsabilitate în privinţa privatizării CFR Marfă.