ACTUALIZARE 14.16. „Am pus această postare ca să vadă opinia publică cum este aleasă conducerea unui partid democratic în România după 1989, care sunt valorile, principiile şi cum e validat un preşedinte de partid, cum e ales preşedintele executiv sau vicepreşedintele. Am pus în antiteză cât de uşor poate fi exlus un membru de partid.
Puteam să dau trimitere la art 129, care copiază libertatea de expresie într-un partid democratic şi care candidează în alegeri.
Aştept din partea conducerii PSD- pe care o respect, un document în care să explice tuturor, şi mie, cum poate fi sancţionată libertatea de expresie în 2016 într-un partid democratic.
Aşa, şi preşedintele partidului poate fi dat afară când exprimă o altă opinie”, a declarat azi Valeriu Zgonea.
"Vă mulţumesc mult tuturor, dragi prieteni, pentru urările voastre telefonice, pentru sms-uri şi mesajele de încurajare, inclusiv pe Facebook. Şi eu vă urez toate cele bune! Acum, că a trecut Săptămâna Patimilor şi am petrecut în familie Sfintele sărbători de Paşti, e momentul să nu uităm de valori, inclusiv în politică. Legalitatea e una din aceste valori, haideţi să ne uităm puţin la legalitatea deciziei de săptămâna trecută. (art. 120 din Statut)", a scris Valeriu Zgonea pe pagina de Facebook.
Potrivit acestui articol, preşedintele executiv al partidului este pus în funcţie şi revocat de congres.
Un alt articol însă prevede că excluderea este făcută de comitetul executiv.
Valeriu Zgonea a fost exlus din PSD săptămâna trecută, printr-o decizie a Comitetului Executiv Naţional, votată în unanimitate.
Decizia de excludere a fost luată după ce Zgonea i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al PSD, ca urmare a condamnării definitive la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul "Referendumul".
Citiţi şi:
Social-democraţii au decis în unanimitate să ceară revocarea lui V. Zgonea de la conducerea Camerei