Turcan: Am informații că legea salarizării nu e gata
Data publicării:
Raluca Turcan spune că Legea salarizării unitare se bazează, mai degrabă, pe o tentativă heirupistă, şi nu pe certititudini bazate pe încasările de la buget.
„Această lege a salarizării unitare nu se bazează pe o variantă realistă de venituri la buget și mai degrabă pe o tentativă heirupistă. Poziţionarea celor de la PSD prin Ministerul Muncii este ca legea salarizării unitare să se încheie în alt mandat nu cel al PSD, să promitem foarte mult și cu angajamente de punere în practică în termen mai îndepărtat, nu de la 1 iulie aşa cum s-au angajat în campania electorală şi prin programul de guvernare. Am informaţii că nu e finalizat şi că încă se poartă discuţii în interior”, a spus președintele interimar al PNL.
Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Grindeanu si Lia Olguta Vasilescu au prezentat legea salarizării, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Sinaia. Din ce se ştie până acum despre această lege ţinută la mare secret, primii care vor beneficia de majorări vor fi poliţiştii şi militarii. În 2018, medicii vor avea salarii mărite.
Cea mai mare leafă ar urma să-i revină preşedintelui României: 17.400 de lei brut. Premierul ţării şi preşedinţii celor două camere vor avea un salariu de bază de 15.950 de lei. Parlamentarii vor câştiga brut 11.600 de lei, iar secretarii de stat : 10.150 de lei. Cât despre şefii din ministere, aceştia vor primi lunar de 10 ori salariul minim pe economie.
Cea mai mare leafă din administraţie îi va reveni primarului Capitalei: 13.050 lei, urmată de cea pentru viceprimarul general şi primarii localităţilor cu peste 300.000 de persoane: 11.600 de lei brut. Aceleaşi salarii sunt destinate şefilor de Consilii Judeţene. La polul opus, cele mai mici salarii vor fi încasate de primarii de comune cu mai puţin de 3 mii de locuitori: 4.350 de lei brut.