Premierul Victor Ponta i-a cerut lui Crin Antonescu să îl sancţioneze pe Sorin Roşca Stănescu, pentru că a încălcat protocolul USL prin atacurile la adresa PSD.
„Comisia aia a fost făcută de Roşca pentru a avea de unde să îşi dea demisia. El are propria lui agendă care nu are legătură cu USL”, a declarat Victor Ponta.
Dar liderul PNL nu crede că se impun sancţiuni în acest caz.
„Anumite aluzii, anumite acuzaţii nu sunt de dorit, cine are ceva de spus trebuie să spună clar şi aici nu mă refer numia la domnul Sorin Roşca Stănescu, ci şi la alţii. Pe de altă parte, există libertatea de opinie”, a replicat Crin Antonescu.
Un alt social democrat de marcă, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, îl avertizează pe liderul PNL că îşi asumă nişte riscuri pentru campania prezidenţială.
„Armata PSD va stabili viitorul preşedinte al României. Este o armată puternică ce are peste 45% din încrederea electoratului”, a afirmat Valeriu Zgonea.
Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu atrage atenţia că Sorin Roşca Stănescu ar trebui exclus în urma conflictelor pe care le-a creat.
„Acum lucrurile degenerează zi de zi, se creează o situaţie de conflict din partea aceluiaşi om. De când a venit în Parlament are această obsesie a serviciilor, dânsul care a fost un informator, că ştim bine, declarat”, este de părere acesta.
În şedinţa liderilor USL s-a mai discutat şi despre votul senatorilor PSD dat împortiva unui proiect de lege pe care liberalii l-au trecut de plen cu ajutorul democrat-liberalilor. Este vorba de un proiect de lege privind intabularea gratuită.
Crin Antonescu i-a apărat pe senatorii liberali care au votat alături de opoziţie pentru un proiect de lege care nu avea susţinerea guvernului. Premierul s-a mai arătat deranjat şi de opoziţia liberalilor la propunerea lui privind confiscarea averilor obţinute ilicit.
„Alianţele sunt destul de ciudate pe această temă. Eo problemă serioasă pe care trebuie măcar să o dezbatem , dacă înţelegem despre ce e vorba. Dacă vorbim în lozinci cu proprietatea, sigur e foarte bună proprietatea, dar nu proprietatea hoţilor”, a mai spus premierul.
După o întâlnire care a durat mai bine de trei ore, singurul consens atins a fost cel referitor la menţinerea lui Relu Fenechiu în Guvern, chiar şi după eşecul privatizării CFR Marfă.