Judecătorii Curții Constituționale amână decizia în cazul contestației formulate de Florin Iordache pe tema completurilor de trei judecători de la ICCJ, până pe data de 19 aprilie. Decizia era așteaptă de Liviu Dragnea înainte de ultimul termen în procesul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, programat pentru ziua de luni, 15 aprilie. Judecătorii CCR au solicitat informații suplimentare de la CSM și urmează să anunțe decizia la finalul săptămânii viitoare.
Liviu Dragnea ar fi avut nevoie de o decizie favorabilă de la CCR, pentru a scăpa de condamnarea în primă instanță în dosarul angajărilor fictive. În acest dosar, Liviu Dragnea și-ar putea afla sentința luni, 15 aprilie, când este programat ultimul termen de judecată.
CCR a amânat miercuri luarea unei decizii, pe fondul unor tensiuni uriașe create în rândul magistraților constituționali din cauza mizei politice pe care o are subiectul. Motivul oficial al amânării a fost dat de o problemă medicală invocată de judecătorul Petre Lăzăroiu, cel care este și raportor pe subiect, însă motivul real a fost cererea formulată de patru dintre cei nouă magistrați, printre care și Daniel Morar, de a se amâna dezbaterea, deoarece nu a existat timp pentru studierea argumentației depuse de judecătorul Lăzăroiu.
Miercuri seara părerile erau împărțite egal în interiorul CCR în privința contestației lui Florin Iordache, soarta dosarului atârnând de un singur vot care poate să încline balanța într-o parte sau în cealaltă. Însă, în rândul social-democraților nu se înregistra foarte mult optimism, informațiile venite dintre Curte vorbind despre o posibilă nouă amânare a speței.
Este de menționat faptul că PSD organizează vineri, la Craiova, un miting la care se așteaptă participarea a 40 000 de persoane, pentru a sărbători o decizie favorabilă la Curtea Constituțională. Dacă judecătorii CCR admit contestația depusă de Florin Iordache, asta ar însemna că acel complet care l-a condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive ar fi fost nelegal constituit și procesul ar trebui reluat de la început.