Video Simion neagă că Becali și-a cumpărat locul pe listele AUR: L-am luat pentru că ne aduce voturi, vreau să câștig niște alegeri

Data publicării:
Jmhhc2g9NzFkYTc4YzU3MWRlNzYyOThjZjAzYTljMjk0NzQxZjU=.thumb
George Simion și Gigi Becali. Sursă foto: captură video Facebook

George Becali nu va primi un loc pe listele AUR la Camera Deputatilor în schimbul unei donații pe care o va face în campanie, sustine liderul partidului George Simion. Într-un interviu pentru Digi24, Simion spune că îl va folosi pe Becali ca locomotivă de partid, care să aducă voturi.

George Simion: Eu am fost un contestatar al lui George Becali în liceu, în facultate și mi se părea cumva că este un grandoman, că exagerează, că duce lucrurile cumva în extrem.

Claudiu Pândaru: Și l-ați reevaluat pe George Becali?

George Simion: S-a reevaluat singur. Am descoperit un George Becali, cunoscându-l nu cred că George Becali de acum 20 de ani este George Becali din 2024. A învățat unele lucruri, nu merge degeaba la mănăstiri, la biserici, are duhovnic.

Florin Negruțiu: George Becali va primi un loc pe listele la Camera Deputaților în schimbul unei donații pe care o face în campania AUR acum?

George Simion: Nu. Dacă domnul George Becali și alți oameni de afaceri se implică în AUR financiar, foarte bine, dar nu o facem contra cost. Am primit diferite propuneri, sume exorbitante, cel puțin pentru mine, 200-300-500 de mii de euro să fac deputați și senatori și am refuzat.

Florin Negruțiu: Deci negați că domnul Becali și-ar cumpăra locul pe listele AUR cu 500.000 de dolari?

George Simion:Categoric. Și sper că nu doar cu 500.000 de dolari sau euro să vină să sprijine. Eu pe Becali îl iau pentru că respectă zona identitară și politică și pentru că ne aduce voturi, dacă m-ați întrebat de ce-l iau, mă interesează să câștig niște alegeri.

Întregul interviu poate fi urmărit duminică la ora 14:00, la emisiunea „În fața ta”, la Digi24.  

În primăvară, patronul FCSB a refuzat să finanțeze AUR

În primăvară, înainte de alegerile europarlamentare, George Simion și Mihail Neamțu au mers acasă la Gigi Becali să-i ceară bani cu împrumut - 500.000 de euro - pentru finanțarea campaniei electorale. Patronul FCSB i-a refuzat însă, explicând că legea nu-i permite și a spus că „suflă și-n iaurt” după ce a făcut închisoare.

„Să vedem dacă le dau o mână de ajutor lui Neamțu, că el candidează la europarlamentare. Dar nu mai este timp acum. Iar acum aș fi împrumutat AUR-ul cu 500.000 (de euro – n.red.) și după ce luau ei... Să vedem... că acum nu se poate. Să vedem vreo formulă. Să-l împrumut pe el, dar să vedem dacă e legal. Am spus «eu suflu în iaurt», să vedem dacă e legal să-l împrumut pe Mihai Neamțu și el să-și finanțeze campania. Vedem, să găsim soluții, dar am făcut pușcărie degeaba. Eu suflu în iaurt la orice chestie, să văd dacă e lege”, a declarat atunci Gigi Becali.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri