Exclusiv Simion explică modul în care va oferi apartamente ieftine: Constructorii să-și asume un profit mai mic, nu obligăm pe nimeni

Data actualizării: Data publicării:
george simion in studioul digi24
George Simion. Captură Digi24

George Simion a explicat duminică seara, la Digi24, cum va asigura românilor apartamente la prețuri senzaționale. În ciuda faptului că adversarii politici și economiștii spun că asistăm la o înșelătorie electorală, președintele AUR afirmă că acest lucru este posibil, atrăgând în program constructori care sunt de acord cu o marjă mică de profit. În plus, Simion subliniază că statul „va asigura terenul și demersurile pentru autorizații, utilități, infrastructură” și nu va obliga niciun constructor să participe la acest plan.

Liliana Ruse, jurnalist Digi24: George Simion, candidatul AUR la prezidențiale, le promite românilor că dacă va prelua puterea va putea să le asigure apartamente la un preț absolut senzațional – 35.000 de euro pentru două camere. Pentru domnul Simion, acest plan este fezabil. Dacă nu îl va duce la îndeplinire, spune că va demisiona din funcția de președinte al României. Adevrsarii politici și economiștii spun că asistăm la o înșelătorie electorală.

George Simion, președintele AUR: Putem să răspundem acelei părți dintre economiști care nu e conectată la viața cotidiană, la cât costă metrul pătrat de construcție.

Liliana Ruse: Spun constructorii că prețul este între 1.000 și 2.000 m/p de construcție.

George Simion: Dacă includem autorizațiile, eforturile duse în a trage utilități și terenul, poate să ducă și la 2.000, 3.000, poate să ducă la 5.000 de euro în centrul Bucureștiului.

Peste tot metrul pătrat construit costă la fel. După aceea intervine chestiunea terenului, utilitățile, infrastructura și autorizația.

În acest program terenul îl acoperă statul. Nu dăm bani gratis, nu dăm locuințe gratis, oferim la prețul de producător plus un procent de profit mai mic pentru cei care vor construi aceste locuințe.

Oferim românilor care nu au posibilitatea de a cumpăra la prețuri decente.

Liliana Ruse: Cum îi puteți obliga pe constructori să aibă marja de profit pe care o dorește statul.

George Simion: Cu siguranță, nu pot obliga, trăim într-o piață liberă. Doar constructorii care vor dori să facă acest efort, să participe la acest program. Vor avea o rată mai mică de profit.

Liliana Ruse: Afacerea trebuie să fie profitabilă pentru dezvoltator. De unde vă iese mai puțin – o mie de euro metrul pătrat? Este un calcul mediu făcut de dezvoltatorii imobiliari. Asta înseamnă că apartamentele pe care dumneavoastră ați vrea să le construiți nu au cum să coste mai puțin de 50 de mii de euro. Vorbim de apartamente de două camere. Obligați practic dezvoltatorii să lucreze în pierdere.

George Simion: Nu-i obligăm. O să fac un apel public către toate firmele care realizează construcții, și să spună dacă pot realiza sau nu. În momentul ăsta piața imobiliară este blocată. Nu vom forța pe nimeni.

Repet, terenul și demersurile pentru autorizații, utilități, infrastructură, care sunt problemele reale cu care se confruntă constructorii, vor fi puse la dispoziție de către stat. Nu construiește statul, statul are în acest proiect antrepriza generală.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se introduce taxa de autostradă în România, explicația de la Guvern. De ce nu se plătește la fel ca în...
Digi FM
Dan Negru, despre prima zi de școală a copiilor lui: „Eu nu sunt entuziasmat din cauza ghiozdanelor pe care...
Pro FM
CRBL încearcă să repare lucrurile cu fiica lui, după divorțul de mama ei: "Timpul le așază pe toate. Ne-am...
Film Now
O prezentatoare TV a dezvăluit care a fost ultima discuție pe care a avut-o cu Shannen Doherty: „Am fost...
Adevarul
Experiență de coșmar pentru un român care a dat mii de euro pe o vacanță de 5 stele. „Nu pot să cred așa...
Newsweek
Care pensionari iau pensia recalculată și mărită abia în noiembrie? Casa de Pensii confirmă
Digi FM
Ce studii are, de fapt, Elena Lasconi și cum justifică notele mici. Candidata la Președinție este acuzată că...
Digi World
Un YouTuber cu peste 5 milioane de abonați a slăbit mai mult de 100 kg. Cum și-a păcălit urmăritorii în...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
15 cupluri celebre care s-au cunoscut pe platourile de filmare. Iubiri mai spectaculoase decât în peliculele...
UTV
(VIDEO) Jon Bon Jovi a salvat o femeie care era pe punctul de a sari de pe un pod din Nashville