„Ordinea publică, poliţia rămân aşa cum sunt acum pentru că nu se poate, din foarte multe motive, nu se poate vorbi despre o descentralizare a ordinii publice”, a declarat Crin Antonescu, preşedintele PNL.
Liberalii şi social-democrații nu au ajuns încă la o înţelegere în ceea ce priveşte descentralizarea poliţiei rutiere, a direcţiei de ordine publică, dar şi a agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.
„Descentralizarea se realizează cu asigurararea integrală a resurselor financiare necesare acestor competenţe. În perioada următoare vom face câteva propuneri cu privire la calendarul de adoptare şi a celorlalte modificări la legea statutului funcţionarului public, chiar la legea prefectului, este vorba despre o reformă profundă”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.
Acesta a subliniat că, odată început procesul de descentralizare, acesta nu se va mai opri.
„În ceea ce priveşte remarcile care au apărut în presă, din partea unor oameni care nici măcar nu au experienţă administrativă şi se opun acestui proces de descentralizare, îi anunţ că este un proces care nu se mai opreşte, România se schimbă, a venit momentul că administraţia publică din România să fie eficientă şi descentralizarea să fie dusă la aleşii locali care au cea mai mare responsabilitate”, a susţinut Liviu Dragnea.
Până acum, au avut loc deja două runde de negocieri între preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea şi prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis.