Doamna Paraschiva locuieşte în satul Băişoara. La ultimele trei scrutine, alegerile s-au ţinut la ea în casă, în camera bună. Are carpetă pe perete, o mică sobă, un pat şi, de alegeri, o urnă de vot. Femeia primeşte 200 lei pentru că-şi pune casa la dispoziţie. Ea pregătit deja steagurile României şi Uniunii Europene.
„Pentru faptul că cealaltă secţie, Muntele Săcel, e departe de cele doua sate, aici votează cetăţenii din două localităţi. Votează în jur de 200 de persoane”, spune Minodora Luca, primar comuna Băișoara.
În satul Nireş din judeţul Cluj, secţia de votare s-a organizat în fostul C.A.P. După 1989, clădirea a devenit o ruină. În 2004, clădirea a fost renovată şi aici s-a deschis un dispensar. La fiecare scrutin electoral fostul CAP devine secţie de vot.
„Votul se desfăşura în şcoală şi am zis facem şi secţia de votare tot aici. Cred că ea corespunde şi ca mărime şi aspect”, spune Pavel Goron, primar comuna Mica.
Într-un alt sat, mai aproape de Cluj-Napoca, oamenii vor merge la vot într-un fost magazin de centrale termice. Secţia de votare aşteaptă peste 2500 de alegători.
În judeţul Cluj sunt aşteptaţi la urne peste 590.000 de alegători. Autorităţile au pregătit 653 de secţii de votare, dintre care cele mai multe vor fi în municipiul Cluj-Napoca, în şcoli sau instituţii publice.