Exclusiv Rareș Bogdan, nou atac la colegii de guvernare: lângă PSD e doar AUR. Să nu ne mai lăsăm fermecați de cântecul lor de sirenă

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-04-01 223916
Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan. Foto: captură video Digi24

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a criticat la Digi24 decizia premierului Marcel Ciolacu de a organiza consultări cu toate partidele. Liberalul își atacă partenerii de Coaliție: „am văzut că lângă PSD e doar AUR” și spune că alegerile ar trebui desfășurate la final de an pentru că toate partidele susțin organizarea prezidențialelor în luna noiembrie.

Liberalul l-a criticat pe prim-ministrul Marcel Ciolacu pentru organizarea consultărilor cu toate partidele și i-a reproșat că ar fi fost o „chestiune de eleganță” să fi implicat toate formațiunile politice încă de la negocierile când Coaliția a decis comasarea alegerilor.

„Cu respect, eu știu potrivit Constituției, chiar dacă nu suntem un regim prezidențial de tip francez, nici american, dar rolul președintelui e extrem de important. Domnul premier s-a grăbit, eu știu că consultările sunt ale președintelui, putea vorbi de dialoguri de seară, nu le-am văzut când noi am hotărât comasarea, era frumos că dacă întrebăm partidele din parlament s-o fi făcut și atunci, era chestiune de eleganță” a declarat acesta pentru Digi24.

Cum explică Rareș Bogdan refuzul liberalilor de a mai organiza prezidențialele în septembrie: Înțelegerea a devenit caducă

Rareș Bogdan a justificat poziția PNL de a se opune prezidențialelor în septembrie pe seama deciziei Coaliției PSD-PNL de a merge cu candidați separați la alegeri.

„E mult să spunem consultări, sunt discuții de dimineață între premier și reprezentanții partidului. Noi considerăm că alegerile trebuie să fie la termen pentru ca ei să-și poată prezenta proiectele. Am avut o discuție pentru alegeri devansate cerute în septembrie. Era vorba ca lista să obțină 50 plus unu și proiectul începând cu data de 10 iunie să fie președinte-premier în tandem, respectiv liste comune la parlamentare. Cele două partide au luat decizia să meargă cu candidați proprii și singuri în alegeri, deci înțelegerea a devenit caducă. Au fost 243 de secții unde de la opt la 12 zile s-a suspendat procesul de învățare, dar asta e doar o chestiune. Din punctul meu de vedere, nu trebuie să mergem pe capriciile nimănui. Nu e preocuparea românilor asta”, a declarat prim-vicepreședintele PNL. 

Un nou atac la adresa social-democraților: lângă PSD e doar AUR

Tot în contextul negocierilor de la Guvern de luni, liberalul a mai spus, într-o notă ironică, că premierul Marcel Ciolacu „va avea posibilitatea să bea o cafea mâine la Guvern” cu Diana Șoșoacă.

„În noiembrie, decembrie turul doi, dar mergem pe Constituție. E normal să puneți ca scenariu de lucru, deocamdată am văzut că lângă PSD e doar AUR. În rest, celelalte partide au mers pe aceeași logică – USR, REPER, Forța Dreptei, inclusiv UDMR care au venit cu un mesaj prin domnul Cseke, toate s-au exprimat, inclusiv doamna Șoșoacă, cu care Ciolacu va avea posibilitatea să bea o cafea mâine la Guvern, foarte interesantă această întâlnire. Ei s-au exprimat pentru noiembrie. Pe mine mă preocupă mai mult problemele economice și neconsultarea partenerilor sociali pe anumite reglementări care se adoptă în Guvern sub directa supraveghere a premierului, sunt mult mai îngrijorat de asta decât că se organizează alegeri după cum vrea un domn capricios”, a declarat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan: Să nu ne mai lăsăm fermecați de cântecul de sirenă al PSD

„PNL s-a lăsat luat în brațe, e momentul să ne trezim și să fim PNL și să avem mare grijă de ce înseamnă principiile dreptei conservatoare și să nu ne mai lăsăm fermecați de cântecul de sirenă al PSD. L-am trimis pe Predoiu și avem încredere în el. Să ne ocupăm de problemele reale și să renunțăm la această discuție politicianistă. Dacă Dumnezeu ne dă minte și încetăm să mai discutăm pe subiecte false fără relevanță cred că putem să hotărâm săptămâna asta și să ne ocupăm de lucrurile importante pentru români” a declarat prim-vicepreședintele liberalilor, Rareș Bogdan.

Editor : Rebeca Manea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri