Video Rareș Bogdan își apără șeful de partid: „E absolut firesc să fie prezent la summitul NATO”. Ce spune despre Klaus Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
rares bogdan si nicolae ciuca la evenimentul "România Digitală - România Liberală", organiat de PNL la sediul BCU, in Bucuresti, 3 noiembrie 2022
Europarlamentarul Rareș Bogdan și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a reacționat după ce secretarul general al NATO Mircea Geoană l-a acuzat pe Nicolae Ciucă că s-a „autoinvitat” la summitul NATO care a avut loc în urmă cu două săptămâni. Liberalul susține că președintele PNL avea „tot dreptul” să fie prezent și dă de înțeles Geoană se teme de o eventuală confruntare în turul doi al prezidențialelor cu Nicolae Ciucă.

Întrebat despre afirmațiile lui Mircea Geoană care a spus că Nicolae Ciucă s-a „autoinvitat” la summitul NATO, Rareș Bogdan a amintit de funcțiile ocupate de liderul PNL.

„Nicolae Ciucă este al doilea om în stat. Fost șef de stat major. Singurul general român care a condus 8 detașamente din țari diferite în Afganistan. Fost ministru al apărării si prim-ministru. E absolut firesc în calitatea pe care o ocupa sa fie prezent acolo. Este al doilea om în statul roman. De asemenea trebuie spus ca s-a întâlnit cu foarte mulți prieteni, foști colegi care de-a lungul timpului din diverse teatre de operații sau când a fost la studii in SUA. Avea tot motivul sa fie acolo”, a declarat liberalul.

Rareș Bogdan a explicat apoi că declarațiile lui Mirce Geoană vin și în contextul în care, într-o eventuală luptă la prezidențiale, numărul doi din NATO s-a lupta pentru electoratul de stânga cu mai mulți actori.

Probabil Geoana a înțeles că de fapt cu cine se va bate domnia sa sau Marcel Ciolacu - cu care se canibalizeă reciproc în partea stângă a eșichierului politic. E și fostul secretar Cozmin Gușă care candidează. Ei își vor împarți electoratul. Ciucă este cel mai bun plasat pe dreapta. În turul doi, Nicolae Ciucă se va confrunta cu Mircea Geoană sau Marcel Ciolacu”, a adăugat Rareș B ogdan.

În ce privește controversa privind prezența lui Klaus Iohannis la dineul de la Washington, prim-vicepreședintele liberalilor a confirmat că șeful Statului a lipsit.

Klaus Iohannis a participat la toate ședințele de lucru. A fost la dineul de deschidere. Într-adevăr la dineul final n-a participat din motive pe care domnia sa le poate explica. (...) Fiecare candidat din această vară pregătitoare a alegerilor încearcă să se poziționeze. Nici pentru Elena Lasconi, Mircea Geoana, George Simion nici pentru Marcel Ciolacu se pare ca nu exista subiectul ignorării candidatului PNL - Nicolae Ciucă. Mă bucură, foarte bine, pentru că înseamnă că noi contăm”, a conchis liberalul.

Editor : Iulian Bîrzoi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Mihai Bobonete a stârnit hohote de râs cu comentariul la pozele Mădălinei Ghenea: "Sunt neliniștit cu găurile...
Film Now
James Bond, imposibil de recunoscut. Daniel Craig, cu părul lung, în blugi și tricou, departe de imaginea...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene anunță „schimbări serioase” în blocul de putere al Rusiei
Newsweek
1.100.000 de pensionari iau 500 lei în plus la pensie de la 1 ianuarie. În ce domenii au activat?
Digi FM
Dezvăluiri despre puștiul de 14 ani care a ucis doi colegi și două cadre didactice în SUA. Mama lui fusese...
Digi World
Doi tineri au stat o noapte într-o cameră de hotel cu pereți din sticlă transparentă. Provocarea i-a prins...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale