PSD spune că susține indexarea pensiilor militarilor cu solda de grad. Suciu: „Nu înseamnă că vom face cum doresc cei de la PNL”

Data publicării:
militari care defileaza in formatie
Foto: GettyImages

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, a declarat luni că PSD susţine proiectul de lege privind indexarea pensiilor militarilor în raport cu solda de grad, propus de PNL, dar acesta trebuie dezbătut în mai multe comisii parlamentare pentru că are impact financiar „deloc neglijabil”, conform Agerpres.

„Azi-dimineaţă a venit un proiect de lege de la Senat, proiect care are un impact financiar deloc neglijabil. De foarte multe ori, de aproape fiecare dată când a fost vorba de un proiect de lege care are un impact financiar, împreună cu colegii de la PNL îl trimiteam la Comisia de buget-finanţe. Surpriza noastră a fost că domnul lider de grup al PNL ne-a cerut să discutăm un proiect de lege cu un impact financiar major, cu un impact în ceea ce priveşte angajamente în PNRR cu Comisia Europeană, să nu îl discutăm la Comisia de buget-finanţe. Acest lucru, atât timp cât sunt în Biroul permanent şi conduc şedinţele de Biroului permanent, nu se va întâmpla”, a spus Suciu la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că preşedintele Comisiei de buget-finanţe a Camerei Deputaţilor este condusă de către un membru al PNL, care poate să ia în discuţie acest proiect de lege când doreşte.

„Eu înţeleg foarte bine disputa politică, înţeleg şi, cum era, o pauză operativă între cei doi parteneri. Nu cred că atunci când îţi impui sau autoimpui o pauză operativă să vii după aceea să spui că nu te mai înţelegi cu partenerii pe care nu îi mai recunoşti. Rolul nostru în această clădire este să facem legi bune.

A face legi bune nu înseamnă a face legi când colegi care inclusiv când au fost premieri, inclusiv când au fost parte a deciziei în ceea ce priveşte situaţia soldelor şi a militarilor, nu au făcut nimic.

Înţelegem că este campanie electorală, înţelegem că domnul Ciucă trebuie să facă un salt mai mult sau mai puţin operativ pentru a ajunge în turul 2, dar asta nu înseamnă că noi cei de la PSD trebuie să ne batem joc de speranţele unor oameni şi să luăm decizii doar în cheie electorală. (...)

PSD susţine acest proiect de lege pentru a se face dreptate şi în ceea ce priveşte pensiile militarilor, dar asta nu înseamnă că vom face acest lucru aşa cum doresc cei de la PNL, să aruncăm în aer tot ceea ce înseamnă dezbatere parlamentară, impact bugetar, discuţii”, a precizat Daniel Suciu.

Luni, liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a declarat că reprezentanţii PSD în Biroul permanent al Camerei Deputaţilor s-au opus dezbaterii în procedură de urgenţă a proiectului propus de liberali privind indexarea pensiilor militarilor în raport cu solda de grad, el susţinând că este vorba de orgoliu din partea partenerilor de coaliţie - cine iniţiază primul un astfel de demers legislativ.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ucraina, cadou cu artificii de ziua lui Vladimir Putin în Crimeea. Ce au...
Digi FM
Cine este Cristina, fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță și cu ce se ocupă. Cei doi au fost împreună mai bine...
Pro FM
Mama lui Sean „Diddy” Combs, primele declarații despre acuzațiile care i se aduc fiului ei: „Pare un linșaj...
Film Now
Eva Longoria, criză de râs pentru că fiul ei nu se mai lăsa dus de pe covorul roșu. La costum, cu freza...
Adevarul
Tot mai mulți români își doresc să muncească de acasă. Domeniile care încă acceptă munca remote
Newsweek
Se dau bani în plus la pensie pentru perioade asimilate și necontributive. Casa de Pensii anunță
Digi FM
„Așa vrei să conduci și țara?” Mircea Geoană, viral pe TikTok, după ce a fost ironizat pentru aptitudinile de...
Digi World
Cel mai nepotrivit moment al zilei pentru a mânca, dacă vrei dinți sănătoși. Fereastra de două ore în care...
Digi Animal World
Ce a făcut un câine care a fost lăsat singur acasă. Imaginile surprinse de camera de supraveghere au devenit...
Film Now
Nicole Kidman, apariția care i-a îngrijorat pe fani. Actrița, mai slabă ca niciodată, la câteva săptămâni de...
UTV
Mario Fresh a confirmat despartirea de Alexia Eram. „A fost o decizie dificila pentru amandoi”