PSD nu mai vrea discuții privind alegerile locale, ci consultări cu partidele pe tema crizei provocate de coronavirus

Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD, este invitat in platoul emisiunii Jurnal de Seara la Digi24
Foto: captură TV

Prioritatea Guvernului ar trebui să fie colaborarea politică pentru măsuri de combatere a coronaviruslui, nu pe alegeri locale, a transmis președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu. Astfel, liderul social-democraților face un apel către premierul Ludovic Orban să amâne consultările privind organizarea alegerilor locale.

„PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente. PSD consideră că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei. Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere”, se arată într-un comunicat al PSD, semnat de Marcel Ciolacu.

Astfel, PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, „pentru care oricum nu există o bază legală şi pentru care trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu”, şi demararea de urgenţă a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus.

Ciolacu atrage atenţia că un Guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării.

„În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale, dar şi a crizei migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României! PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului”, mai scrie Ciolacu.

Ludovic Orban a trimis, vineri, invitaţii liderilor de partide parlamentare, în care îi cheamă la consultări pentru stabilirea datei alegerilor locale, scrie Mediafax. Consultările sunt programate pentru ziua de marţi, ora 17.00, la Palatul Victoria.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
CNN a vrut un interviu cu Melania Trump și a primit o factură de 250.000 de dolari de la editura cărții sale
Digi FM
Care este cea mai mare pensie specială înregistrată în România, la 1 septembrie. Cât a crescut comparativ cu...
Pro FM
De unde s-a inspirat Lady Gaga pentru numele de scena: „Începuse să-mi spună Gaga de câte ori mergeam în...
Film Now
Momentul stânjenitor când Melanie Griffith a făcut-o să roșească pe fiica ei, Dakota Johnson, în fața lui...
Adevarul
Prețurile speciale cu care se vinde mâncarea românească în una dintre cele mai scumpe țări europene. „Uite și...
Newsweek
Cum iei ajutor de încălzire de 500 lei pentru această iarnă? Cererile au început să fie depuse
Digi FM
Radu Ștefan Bănică, protector cu sora lui mai mică, Violeta: "Îndepărtez băieții după ce văd că nu sunt ce...
Digi World
Trucul care a făcut furori pe TikTok, demontat de specialiști. De ce nu e bine să păstrezi fructele de...
Digi Animal World
Primul animal rezultat dintre un câine și o vulpe. Oamenii de știință au fost fascinați de trăsăturile...
Film Now
Denzel Washington, actorul care l-a confruntat pe Sean „Diddy” Combs. S-a aflat ce s-a întâmplat la o...
UTV
(VIDEO) Mariah Carey urca Marele Zid Chinezesc pe tocuri de 15 cm. „Cineva trebuia sa ma avertizeze"