La votul asupra moțiunii de cenzură depuse împotriva Guvernului Grindeanu s-au abținut parlamentarii PSD, ALDE și UDMR. Dincolo de faptul că decizia poate fi interpretată ca o măsură de siguranță că niciunul din aleșii puterii nu va vota moțiunea, merită amintit ce spuneau social-democrații când democrat-liberalii făceau același lucru, spre apărarea Guvernelor Boc și Ungureanu.
- 27 aprilie 2012, moțiunea de cenzură care avea să ducă la îndepărtarea Cabinetului Ungureanu. Senatorii și deputații puterii de atunci au stat mai mult în sala de grup decât în sala de plen și nu au votat.
„Vreau doar să fac adevărata paralelă, singurul lucru care pentru mine şi pentru foarte mulţi oameni va rămâne ca amintire despre această moţiune de cenzură. În timp ce cei sănătoşi trupeşte fug din sală crezând că «fuga e sănătoasă, chiar dacă e ruşinoasă», lângă mine se află un prieten al meu şi un deputat care astăzi a vrut să-şi facă datoria faţă de cei care l-au ales. Și vreau să-i mulţumesc lui Ionuţ Chisăliţă... (aplauze prelungite)... să-i spun că rămâne prietenul nostru şi că, indiferent de rezultatul moţiunii, indiferent dacă rămâne sau pleacă Guvernul actual, în inima mea va rămâne gestul pe care Ionuţ l-a făcut faţă de laşii, faţă de fricoşii, faţă de lipsiţii de demnitate care stau ascunşi prin birouri, sub paza unor lideri care-i merită cu adevărat” - Victor Ponta, fost președinte al PSD
- 16 martie 2011, moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Boc ca urmare a asumării răspunderii Executivului pe Codul Muncii. Similar, doar cinci parlamentari ai puterii de atunci au votat.
„Un gest de lașitate, care demonstrează că n-au depășit o anumită stare de fapt existentă în Partidul Democrat Liberal, aceea de a asculta cu sfințenie ordinele stăpânului. Nu pot să cred că majoritatea senatorilor și deputaților PD-L sunt de acord cu actualul Cod al Muncii” - Constantin Niță, fost ministru și vicepreședinte al PSD
Moțiunea de cenzură susținută de PNL, USR și PMP împotriva Guvernului Grindeanu a picat la vot, întrunind doar 161 de voturi „pentru” și 8 voturi „împotrivă”.